В секси форма през цялата година

С тези няколко прости съвета ще успеете да съхраните хубавата си фигура дори през зимата
В секси форма през цялата година
inm

Факт. Сезоните се променят, но основните правила за поддържане на тялото в добро физическо и здравословно състояние остават същите. Дори през зимата ;) 

Нека преговорим тези повели заедно, за да сме сигурни, че няма да ги забравите през следващите хладни месеци:

1) Спортувайте, спортувайте, спортувайте

През студените дни, които ни очакват, възможностите за фитнес сесии навън намаляват, да. Приемете тази реалност и, когато нямате избор, просто тренирайте на закрито. А в случай, че не сте почитатели на залата, спортувайте вкъщи.

Истината е, че не ви е нужна кой знае каква екипировка, за да тренирате у дома. Има куп хубави упражнения, които може да правите и без допълнителна тежест и вършат чудесна работа. Лицевите опори, нападите, клекът са само малка част от тях.

2) И не само: изобщо, движете се

Възнамерявате да преустановите редовното ходене до работа? По-добре недейте. Ако улиците не са затрупани с два метра сняг, спокойно можете да си вървите пеша.

Препоръчваме ви да не отклонявате нито една покана за разходки, даже сами си организирайте такива. И не бързайте да прибирате колелото! Убедени сме, че ще имате още доста възможности да го покарате.

3) Хранете се добре

Имаме предвид да се стремите към разнообразно и пълноценно меню, в което имате балансиран прием на макронутриенти: протеини, въглехидрати и мазнини.

Протеинът е страхотен помощник в борбата с глада, защото засища за дълго. Най-добрите му източници са от животински произход – всички видове месо, рибата, яйцата, но и вегетарианците имат своите алтернативи.

По отношение на въглехидратите е добре да залагате на такива, които се усвояват постепенно: картофи, кафяв ориз, пълнозърнести тестени изделия и др.

А относно мазнините, най-добри са рибеното масло, зехтина, олиото от различни видове ядки и семена (орехи, лен, сусам) и популярното напоследък кокосово масло.

4) И все пак, не преяждайте

Зимата е муден сезон, който освен това е претъпкан с празници. За много хора това означава едно: ядене в неограничени количества.

На вас обаче трябва да ви говори друго – че продължавате да се придържате към вече изградените си хранителни навици. Ако наистина следвате балансиран режим, това едва ли ще е толкова трудна задача...

5) Приемайте течности, разбира се

Тялото има нужда от вода не само през лятото, когато е горещо, а целогодишно. Прозрачната течност осигурява нормалното ни функциониране. Факт.

Освен водата, добри ваши приятели през зимата са ароматният чай (зелен, билков, черен, няма значение!), домашно приготвените шейкове, какаото и горещият шоколад и т.н. Приготвяйте смело и консумирайте с наслада.

5e2ae930-3062-003e-92e1-fc5210f0a45dinm6) Помагайте си с добавки

През студените дни менюто неминуемо обеднява, тъй като в него липсват някои от познатите ви летни суперхрани (най-вече – плодове и зеленчуци). Това може да наложи прием на някои видове нутриенти под формата на хранителни добавки.

Консултирайте се с лекар, за да разберете какво точно ви липсва и как да си го набавите, а ако спортувате сериозно, не подценявайте мнението на треньора си.

7) Наспивайте се

Качественият сън е от огромно значение за здравето и доброто ви физическо състояние. Освен, че позволява на ума и тялото да си починат и да се възстановят, достатъчното количество сън влияе и върху апетита ви.

Недоспиването, освен липса на енергия и отпадналост, предизвиква и неистов глад, тъй като организмът се мъчи да компенсира липсата на достатъчно почивка. Ефектът от това вероятно ви е ясен: пристъпи на обезумяване, в които консумирате каквото ви се изпречи пред погледа, независимо колко нехранително, безполезно и висококалорично е то...

8) Осигурете си вътрешна хармония

Мъдрите хора казват: здрав дух в здраво тяло. А и обратното важи с пълна сила. Затова се постарайте да поддържате душения си мир. Когато сте спокойни, ще правите чудеса не само с фигурата си, а с всичко, с което се захванете.

9) Сексът е важен

Да, препоръчваме ви редовното му практикуване. Освен, че носи удоволствие, сексът стимулира отделянето на важни за здравето хормони. А и може да бъде доста сериозна физическа активност.

3afd1b4c-be36-2b33-150a-ad595f9c8529inm10) Бъдете разумни

Не се предоверявайте на новите фитнес и здравословни тенденции. Преди това помислете дали си заслужава да им отделите време, внимание и ресурс. Защото рискувате да бъдете доста разочаровани.

Запомнете, че магическа формула за поддържане на добра форма няма, още по-малко пък сезонна.

Става въпрос за постоянен и осъзнат процес, който протича индивидуално при всеки, а основната му цел е да поддържа в отлично състояние както тялото, така и ума. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април