Акция срещу хремата

Няколко прости решения, които ще облекчат състоянието ви
Акция срещу хремата

Бърр. Сигурно ще се съгласите с нас, че тя е дяволски неприятно неразположение. Лошото е, че през студените месеци става доста популярно и повсеместно явление.

Така че, ако имате лошия късмет да споходи и вас, препоръчваме ви да се справите с него ето така:

 

Топъл душ

Той е чудесна спа процедура, но също така и добър приятел на зачервения нос. В банята обливайте хубаво тялото с гореща вода, до образуване на гъста пара (задължително проверете дали вратата на помещението е добре затворена).

С топла кърпа за лице пък масажирайте областта около синусите, за да излязат по-лесно гадните секрети, които причиняват този космически дискомфорт.

Бонус-съвет: пробвайте да се справите с хремата и с т.нар. процедура в йога - джала нети, или почистване на носа със солена вода. Повече подробности за нея може да научите тук.

Разтягане

Преди лягане загрейте тялото с няколко хубави разтяжки. Те ще ви накарат да се почувствате значително по-добре. Пробвайте, например, тези упражнения :) Няма да съжалявате, обещаваме!

Бонус-съвет: преди сън пък сложете под главата няколко възглавници. По този начин ще улесните дишането и ще попречите на лошите секрети да слизат надолу.

Е, пожелаваме ви бързо оздравяване! И нека все пак ви попитаме: какви са вашите методи за решаване на проблема с хремата?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май