7 навика, които вредят на вашето здраве

7 навика, които вредят на вашето здраве

Сигурно всеки от вас, когато е стресиран, прави някои от тези вредни неща без да подозира. Ако искате да живеете по-добре и по-здравословно, отстранете тези навици от ежедневието ви.

Гризане на нокти. Според изследване на университета в Ню Йорк, гризането на нокти може да доведе до редица болести, например салмонела. Това е така, защото под ноктите има много микроби, които като влезят в организма ви водят болестите със себе си.

Играене с косата. Това навиване на косата на вашите пръсти може да доведе до повреждане на корените на косата и в краен случай да доведе до косопад. Това сочи изследване, проведено от Ариел Остад, дерматолог от Ню Йорк.

Пукате си врата. Рязкото наклоняване на главата ви с цел да си изпукате врата не е никак полезно. Това намалява здравината на вашите прешлени и те са по-податливи към наранявания. В много редки случаи пукането на врата може да доведе и до сърдечен удар, сочи изследване на университета в Южна Калифорния.

Бутате си лицето постоянно. Ако си бутате лицето постоянно или чоплите пъпка, вие рискувате да нараните кожата си. Лицето на кожата е една от най-чувствителните. Според дерматологичния център в Ню Йорк, можете да си направите белег, ако постоянно си чоплите лицето.

Скърцате със зъби. Този навик може да доведе до отслабване на емайла на зъбите, което води до зъбобол и кариесо. Това уврежда вашите зъби и ги прави по-податливи към инфекции в устната кухина.

Смучете бонбони. Това също е част от успокоението на някои хора, когато са стресирани. Това също уврежда зъбите ви и има риск от зъбобол и кариеси. Също така вие приемате много захар, което може да доведе до сърдечни болести и диабет.

Хапите си устните. Този навик ви кара да губите ензими от устата си. Те попадат в сотмаха, където водят до болки и нарушават неговата дейност.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май