5 съвета да поддържате тялото си здраво и силно

5 съвета да поддържате тялото си здраво и силно

Най-важното

Всеки иска да живее здравословно, но не всеки го прави. Ето няколко съвета, с които ще поддържате тялото си здраво и във форма.

1. Пазете мозъка си. С годините мозъкът се "износва" и вече не работи както трябва. Но при всеки човек това става по различно време. Ако пазите мозъка си от стрес и вредни храни, той ще ви се отблагодари по най-добрия начин като ви държи във форма.

2. Сърцето също е важно. С годините двигателят ни също се "износва". Той тупа неуморно постоянно и вашата основна задача е да му помагате. Ако тренирате редовно и се храните правилно и намалите стреса, вашето сърце ще е здраво и ще ви помага да живеете пълноценно по-дълго време.

3. Пазете лицето си. То показва на околните как се чувствате. Ако лицето ви е сиво и сбръчкано със сенки под очите, това показва, че живеете на ръба и сте претоварени и се чувствате зле. Ако лицето ви е с приятен цвят и излъчва младост, това означава че вие се чувствате добре и във форма и трябва да продължавате да правите същите неща.

4. Пазете зрението си. На никого не му е приятно да използва очила или да не може да види какъв е автобуса, който идва. За това е важно да пазите зрението си. Не го мъчете с стоене пред телевизора или компютъра, с четене на лампа, взиране в слънцето и неправилното хранене. Пазете очите си защото те са прозореца ви към света.

5. Пазете косата си. На никого не му е приятно да оплешивее рано. Или пък да е с побеляла коса. Поради тази причина трябва да намалите стреса, защото рано рано ще се сбогувате с косата си. Освен това трябва да се наспивате и да се храните правилно, за да не я загубите рано.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април