Страничните ефекти от здравословното хранене

Страничните ефекти от здравословното хранене

Най-важното

Всички знаете, че ако искате да живеете дълго и пълноценно, вие трябва да тренирате и да се храните правилно. Това е така в пълни сили. Изследване на британската асоциация за психическо здраве показва няколко малко познати странични ефекти от здравословната храна.

Изследването, проведено сред над 400 души, на възраст между 17 и 25 години показва, че тези, които се хранят здравословно, тоест в менюто им преобладават плодове и зеленчуци и домашно приготвена храна са по-щастливи от другите, които не се хранят здравословно. Освен това, хората, които се хранят здравословно са по-креативни, по отдадени към обвързване и мислят винаги позитивно.

Изследването е продължило 2 седмици и всеки един от участниците е трябвало всеки ден да запише колко плодове, зеленчуци, сладко и пържени картофи е изял. Освен това участниците в този експеримент са отговаряли на редица въпроси, свързани с тяхното настроение, въз основа на които учените са достигнали до заключението, че хората, които се хранят здравословно, са по-щастливи.

Това изследване трябва да потвърди твърдението, че здравословното хранене е ключът към дълъг и пълноценен живот, а не бургерите и пържените картофки.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май