14 причини да се чувствате постоянно уморени (II част)

14 причини да се чувствате постоянно уморени (II част)

Най-важното

Сигурно ви се е случвало да се чувствате постоянно изморени и да не знаете защо е така. Това може да е така, защото правите някои от тези дейности, които ви водят до хронична умора.

Имате проблеми да кажете не. Когато някой ви помоли да го смените на работното място, защото има работа или да го покриете, защото ще си замине по-рано, вие се съгласявате, защото не обичате да отказвате. Това ви вреди, защото се натоварвате с повече работа и ви кара да се чувствате уморени. Също вместо да си починете след дългия ден, когато ви предложат да излезете на вън се съгласявате и допълнително се натоварвате с умора.

Имате разхвърлян офис. Изследване на университета в Торонто показва, че разхвърляния офис намалява вашата продуктивност с до 20%. Също така това проучване показва, че разхвърляния офис ви кара да се чувствате уморени и подтиснати и без желание за работа. Вечер мисълта, че сутринта ще отидете пак в този разхвърлян офис, ви кара да се подтискате още повече.

Работите по време на ваканция. Много от вас по време на ваканцията или отпуската си продължават да работят, защото по този начин ще намалят струпването на работа когато се върнат. Или пък помагат на колегите, защото не могат да се справят с тях. Но имате няколко седмици през годината отпуска да си починете и трябва да ги използвате пълноценно, за да се завърнете с по-голяма енергия.

Пиете алкохол. Алкохола ви кара да се чувствате по-изморени на другия ден, а ако пиете всеки ден алкохол, това ще ви накара да се чувствате постоянно изтощени.

Проверявате си пощата преди лягане. Това често може да ви попречи да спите добре. Това е така, защото ако видите някое притеснително писмо, ще повишите пулса и налягането си и после няма да можете да ги вкарате в норма за съня и няма да успеете да се наспите. Липсата на сън е основния причинител на това да се чувствате изморени.

Разчитате на кофеина. Много от вас пият по 3-4 кафета на ден, за да се чувстват изпълнени с енергия и да успеят да изкарат деня. Но това е временен ефект, когато премине ефектна на кофеина, вие се чувствате по-изморени, от колкото сте били преди това и ви трябва още кофеин, за да се върнете в нормалното си състояние.

Стоите до късно вечер. Когато се приберете от работа късно и има стотици неща, които искате да направите у вас, преди да легнете. Да сготвите, да очистите, дори да отделите малко време за себе си и за забавления. Но късното лягане ви кара да се чувствате по-изморени на следващия ден, а по време на работната седмица няма да можете да наваксате със съня.

Вижте още: Веществата, които са ви нужни за да спите добре.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
отпадналост умора

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април