14 причини да се чувствате постоянно уморени (I част)

14 причини да се чувствате постоянно уморени (I част)

Най-важното

Още по темата

Сигурно ви се е случвало да се чувствате постоянно изморени и да не знаете защо е така. Това може да е така, защото правите някои от тези дейности, които ви водят до хронична умора.

Пропускате тренировка когато сте изморени. Пропускането на тренировка за да спестите енергия всъщност работи против вас. Проучване на университета в Джорджия сочи, че хора, които тренират 3 пъти в седмицата по минимум 20 минути се чувстват по-малко уморени, от колкото тези, които не тренират. Поуката от това изследване е, че не пропускайте тренировка когато сте уморени, защото това ви кара да се чувствате по-уморени.

Не пиете достатъчно вода. Според един от водещите диетолози в САЩ Ейми Гудсън, намаляването на приема на вода и други течности през деня води до осезаема загуба на енергия. Честото пропускане да се пие вода води до хронична умора, която се преборва много трудно.

Не приемате достатъчно желязо. Дефицитът на този минерал ви кара да се чувствате отпаднали и без енергия. Чувствате се така, защото кислородът не достига до мускулите ви и вие нямате сили да се движите. Желязото помага на кислорода да достига до мускулите ви, за това този минерал е един от най-важните при усилени тренировки.

Вие сте перфекционист. Когато сте перфекционисти, вие работите по-дълго и все пак не сте доволни от постигнатото. Това ви кара да се чувствате изтощени и уморени. Това е така защото пропускате обедната почивка за да можете да работите, оставате до късно на работа и като се приберете си мислите пак за работата и как да сте по-ползотворни. Това ви кара да се чувствате по-уморени.

Мислите си винаги за най-лошото. Когато ви е страх защо шефа ви е извикал в офиса му или ви е страх да излезете с колелото на улицата за да не се нараните, ви кара да се чувствате подтиснати. Постоянното мислене за нещо лошо увеличава стреса ви и да се чувствате отпаднали.

Пропускате закуската. Храната ви зарежда с енергия. Ако пропуснете хранене, вие ще се чувствате уморени. Но закуската е най-важното хранене, защото сутринта организма ви е загубил най-много хранителни вещества и трябва да си ги набавите. Ако пропуснете закуската, вие ще се чувствате по-изморени през целия ден.

Храните се с нездравословна храна. Позната още като готова храна (сандвичи, бургери, хотдоци, понички, закуски и т.н.), тя ви вреди и не ви набавя необходимите хранителни вещества. Когато в тялото ви липсват важните хранителни вещества, вие се чувствате по-изморени. Ако вие всеки ден се храните с нездравословна храна, ще страдате от хронична умора, която много трудно се преборва.

Вижте още: Веществата, които са ви нужни за да спите добре.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май