Отново в час по зумба

Забавлявайте се от сърце ;)
Отново в час по зумба

Ей, фитнес ентусиасти! Къде се изгубихте през последните дни? Знаем, че е зима и, че изобщо не сте в настроение за тренировки, но... Нали не сте забравили, че спортът е един от най-добрите методи за сгряване?

Затова нека ви поканим да се разкършите заедно с нас в една споделена зумба сесия. Знаете, че въпросната комбинация от латино танци + движения със съпротивление е интензивна, адски забавна и съдейства за изгаряне на не малък брой калории.

Добре, де. Разбрахме, че сте начинаещи в "зумбирането". Спокойно. Точно затова ще побързаме да ви дадем още няколко съвета за успешното ви представяне и в това спортно предизвикателство.

Е, признаваме си, че въпросните съвети, всъщност, не са наши. Откраднахме ги от популярния американски инструктор Стейси Бойер. Горещата брюнетка е лицензиран треньор по зумба и победител в не едно състезание по бодибилдинг. Освен това, през 2010 година издаде книга със своята фитнес програма за отслабване.

Ето какво препоръчва Стейси на всички бъдещи фитнес "зомбита":

Отпуснете се

За да е ефикасна тренировката ви, трябва да гледате на нея като на чудесен повод да се позабавлявате. Присъединяването ви към общата забава обаче ще е трудно, ако сте напрегнати и притеснени. Така че:  

"Не мислете твърде много и купонясвайте", напомня мис Бойер. 

Не пренебрегвайте движенията за ръце

Golden Steps StudioПредполагаме, че в началото ще се фокусирате в научаването на правилните стъпки, нали? Чудесно!

Стейси ви препоръчва обаче, докато го правите, да не забравяте да движите и ръцете. Това ще ви позволи да работите едновременно върху повече мускулни групи и ще съдейства за подобряване на координацията ви.

Shake that ass*

Като своеобразна версия на латино танците, зумба повелява да поклащате ханша в ритъм, а най-лесният начин, по който може да го осъществите, е да следвате съвет "номер едно".

Отпуснете се! Така ще максимизирате ползите от въпросното движение и ще започнете да го правите съвсем естествено, без напрежение. 

Ако знаете как, покажете го!

Ок. Не умеете всички стъпки и упражнения, но вече сте усвоили достатъчно от тях. Ами, какво чакате тогава? "Поставете акцент върху онези движения, в които се чувствате комфортно, и ги практикувайте редовно. Нещо повече: не се колебайте да добавите в изпълнението им и нещо от себе си", казва госпожица Бойер.

Е, хайде, приятно "зумбиране"! Надяваме се, че ще се видим в следващия клас =) 

Shake that ass - Разклати дупето (от англ., бел. ред.) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май