За първи път. На колело!

Един полезен инструктаж за онези родители, които искат да научат децата си да въртят педалите
За първи път. На колело!

Най-важното

За да накарате сладура си да носи каска (което понякога може да е доста трудно), купете му шарен и забавен модел. 

Влюбихте ли се в електрическото колело на немския автомобилни гигант Ауди, за което ви разказахме вчера? И ние така. Много ще се радваме да притежаваме това технологично бижу един ден. 

Покрай историята за него обаче, се сетихме за всички стари велосипеди, които сме имали – от първия до последния. През главата ни мина и един много ярък велоспомен: как се мъчим да подкараме превозното си средство за първи път. Тогава бяхме на 4 години, изплашени и ужасно развълнувани... 

За щастие, и в това предизвикателство получихме подкрепата на родителите си и, с тяхна помощ, бързо се научихме да въртим педалите...

В този ред на мисли и в случай, че сте майка или баща на малчуган, който прави своите първи стъпки в колоезденето, ще си позволим да ви дадем няколко бързи съвета, за да улесните приключението му.

Купете по-малко колело

Само след няколко месеца вече няма да има нужда от него, защото, да, хлапетата растат бързо... Въпреки това, вместо практични, бъдете разбиращи!

Защото по-малкият велосипед може да помогне на детето ви много по-бързо да преодолее страха си от "шофирането". Така ученето вероятно ще се случи доста по-лесно, а резултатите едва ли ще закъснеят.

За провеждане на уроците изберете алеи с лек наклон 

Защо? Ами, ясно е. Това ще улесни мъниците в сложния процес по въртенето на педалите. Бонусът е, че е доста по-забавно :)

inm.comНикога не насилвайте калпазанина си!   

- Петьо, пускай се!

- Страх ме е!

- Пускай се, бе!

- Ааааааааа, не искам!

Този смешен диалог е част от ситуация, която се разигра пред очите ни преди броени дни.

Малко момченце, явно току-що качило се на колело, се бе изправило пред Предизвикателството на наклонената платформа пред супермаркета. След кратък рев и много увещания, Петьо в крайна сметка извърши исканото от него...

Не ви съветваме обаче вие да постъпвате по този начин.

Вместо да пришпорвате малчугана си, оставете го сам да събере смелост. Разговаряйте с него спокойно, без да го упреквате в малодушие.

Разказвайте му за собствения си велопът, за да осъзнае, че всички започват от нулата. Не се съмнявайте, че по този начин уроците ви ще са много по-ползотворни.

И накрая: не ви препоръчваме да купувате колело с помощни колелца. Защото последните често създават фалшиво чувство за сигурност и, в крайна сметка, забавят процеса по ученето.

Е, това е! Помогнете на децата си да поставят едно достойно начало на велоисторията си. И после ги оставете да я пишат сами ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април