Ауди e-bike: създаден за добро представяне

Новороденият електрически велосипед е впечатляваща комбинация между технология, дизайн и мощност
Ауди e-bike: създаден за добро представяне

Ами, не знаем дали сте почитатели на електрическите колела, но точно това е интересна птица.  И не защото зад него стои немския автомобилен гигант Ауди :) Наскоро проектираното електрическо колело чисто и просто съчетава в себе си качества, които съвременният човек обожава да вижда в машините: изчистен външен вид с безотказен механизъм на действие, леки, но устойчиви материали, възможност за настройка на работата според личните предпочитания, нисък енергиен разход...

Велосипедът е-Bike на Ауди беше представен публично за първи път пред автофенове по време на изложението във Вьортерзее, Австрия. Засега не можем да ви разкажем какви са впечатленията от новия модел (който все още не е пуснат на пазара), но пък ще ви издадем малко за характеристиките му и ще подразним очите ви с едно виртуално велошоу и няколко снимки.

www.engadget.com

Произведенито, разработено от дизайнерите на популярната автомобилна компания, всъщност е хибрид. Той може да работи на електрическа енергия, да бъде задвижван само от човешка сила, както и да функционира в комбиниран режим.

Когато работи само на електричество, е-Bike достига максимална скорост 50 км/ч, а щом електрическият мотор (с мощност 2,3 kW) асистира въртенето на педалите, колелото вдига до 80 км/ч. Във втория случай пътуването ви с велосипеда може да продължи 50-70 км преди ново зареждане на литиево-йонната батерия (която е вградена в ултралеката карбонова рамка и има мощност 530 W/h).

Машината на колела тежи общо 26 кг, 5 от които са на батерията. Теглото на 26-цоловите карбонови капли възлиза на едва на 600 гр, а цялата рамка тежи 1,6 кг.

Ще кажем още, че високотехнологичното създание разполага с компютър, чрез който можете да следите показатели като скорост, изминати километри и електрическия заряд в реално време. Освен това, компютърната система е в състояние да балансира колелото, когато велосипедистът кара на задна гума – в този случай можете да избирате между режим за начинаещи и напреднали.

Всъщност, подобна функция на въпросния велосипед никак не трябва да ви изненадва, тъй като той е създаден не само за спортно каране, но и за велотрикове.

А ако някой ден това двуколесно превозно средство ви попадне в ръце, можете да свържете телефона си към него, да активирате GPS-a и да запрашите нанякъде. Можете да си пътешествате дори нощем, защото пътят ви ще е огряван от светодиодната светлина на колелото. Пък после, като си ъпдейтнете статуса във Фейсбук от другия край на света, нека ви завиждат.

Спираме дотук. Вие надникнете в галерията и не пропускайте следващото видео, защото е-Bike определено заслужава внимание :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май