Подобрете по естествен начин еластичността на кожата си още сега

С правилния хранителен режим, разбира се
Подобрете по естествен начин еластичността на кожата си още сега

Поговорката: "Ти си това, което ядеш" се оказва съвсем вярна, щом стане дума за външен вид. Всеизвестен е фактът, че лошата храна, която сме свикнали да приемаме, уврежда не само органите ни, а и си "личи" по цялото ни тяло. А под "лоша храна" ние нямаме предвид само вредната храна, а и тази, която не ни дава всички необходими витамини и минерали за перфектен външен вид. Ние ви предлагаме да започнете да похапвате всеки ден от тези храни, за да възвърнете еластичността на кожата си по естествен начин.

Как да повишим нивата на колаген чрез храната?

1541345Thinkstock/Guliver

Колагенът е белтък, който, заедно с кератина, осигурява здравина и еластичност на кожата. При деградацията му с възрастта се получават бръчки. За щастие, съществуват натурални методи, с чиято помощ можете да повишите нивата на колаген в тялото си и кожата ви да си върне еластичността.

Кои са тези храни?

Продукти, съдържащи соя. Те съдържат веществото генистеин, което стимулира естественото производство нa колаген в организма. Освен това соевите продукти пречат на различните ензими да денатурират (разрушат) структурата на колагена, което състарява кожата.

Тъмно зелени зеленчуци. Отличен пример за агенти, подпомагащи производството на колаген. Те съдържат лутеин, който се използва от организмите като антиоксидант. Проучвания сочат, че лутеинът подобрява хидратацията и еластичността на кожата. Освен това, тези зеленчуци са богати на витамин С, който спомага на тялото да произвежда белтъка ефективно.

1541340Thinkstock/Guliver

Бобът
. Бобът спомага за производството на хиалуронова киселина в организма. 2 супени лъжици боб на ден ще са ви достатъчни да запазите младостта на кожата си за по-дълго.

Червени плодове и зеленчуци. Те съдържат ликопен, на който се дължи червеният им цвят. Освен това той е и мощен антиоксидант, предпазващ организма от оксидативния стрес, който води до стареене на кожата и появата на старчески петна.

Сушени сливи и боровинки. Антиоксидантите в сушените сливи елиминират свободните радикали в организма, отговорни за различни нерушения, включително и тези по кожата. Консумацията на 6 сушени сливи на ден ще ви осигури ефективна защита срешу свободните радикали. Близки до сливите са боровинките, чиято консумация също ще подмлади кожата ви по естествен начин.

1541344inm.com

Пуйките.
Консумацията на пуешко месо ще ви осигури карнозин, който от години се използва като лек против стареенто. Яжте пуешко 2-3 пъти в седмицата и ще избегнете появата на мимически бръчки.

Едно от най-важните неща, които трябва да запомните, е че балансираното хранене ще ви осигури не само дълга младост, а и всички онези приятни неща, които се губят от организма ни с възрастта. Включвайки гореспоменатите храни в менюто си, не само ще избегнете появата на бръчки, а и ще подобрите вътрешното състояние на тялото си. Затова изхвърлете всички тези "подмладяващи кремове" и започнете с пазара на хранителните продукти, които наистина ще стимулират производството на колаген в тялото ви... а и не само! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април