Спрете времето с подмладяващо смути

Богато на фибри, засищащо и вкусно
Спрете времето с подмладяващо смути

С времето не ставаме по-млади, а точно обратното. Всички вредни навици на ежедневието помагат в преждевременното състаряване. Но ако искате да изглеждате отново млади, да върнете еластичността и блясъка на кожата си и едновременно с това да намалите теглото и да подобрите имунната си система, е необходима само една чаша дневно от този магическа зелена отвара.

Необходими продукти:
½ обелена краставица
1 стрък целина
Листата на една малка маруля
1 зелена ябълка
1 супена лъжица житняк на прах

За да си приготвите тази чудесна, освежаваща и засищаща напитка, трябва просто да смесите всички съставки в кухненския робот. Ако блендерът не е достатъчно мощен, можете да разредите с малко кокосова вода.

1525334Thinkstock/Guliver

Защо точно тези зеленилки?


Краставицата ще хидратира и омекоти кожата ви. Житнякът е богат на витамините А, Е и В, както и на аминокиселини, които тялото не може само да произведе, а трябва да си набави с храната. Освен това има в повече калций, магнезий, цинк, желязо и фосфор – минерали за красиви кожа, коса и нокти. Целината съдържа витамин С в големи количества, както и други вещества, които подсилват имунната система. Зелената ябълка ще предаде сладко-кисел вкус на смутито. Освен това тя съдържа редица полезни вещества, които помагат за редуциране на телесното тегло и предпазват организма от затлъстяване. Зелената салата е пълна с фибри и повлиява добре храносмилателни проблеми. Всички тези съставки на едно място сформират вкусен и полезен еликсир за красота, здраве и дълголетие. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април