Отслабване с кафе?

Зелените кафени зърна са хит и надминаха диетите
Отслабване с кафе?

Чудото, наречено "зелено кафе", заля българския пазар и успешно се продава като бърз и ефикасен продукт за отслабване. Производителите твърдят, че неизпечените зърна кафе горят мазнините бързо, без нужда от диета и физическо натоварване. Потребителите на продукта са убедени, че единствено зеленото кафе им е помогнало да свалят много килограми за кратко време.

Кой "откри" зеленото кафе?

Зеленото кафе става популярно като средство за отслабване, след като Д-р Оз го споменава в шоуто си през 2012г. Според него неизпечените кафени зърна горят бързо и лесно мазнините, без да бъдат необходими допълнителни ограничения в храненето или тренировки.

На какво обаче се дължи магическото му, отслабващо действие?

Зелените зърна кафе всъщност са обикновени неизпечени зърна. Процесът на изпичане на кафето намалява нивата на хлорогенната киселина. Именно на нея се дължи отслабващото му действие. Хлорогенната киселина е мощен антиоксидант, забавящ разграждането на глюкозата в кръвта след хранене. Така организмът започва да гори натрупаните мазнини, за да се снабди с енергия. Освен това антиоксидантът спомага за изхвърлянето на излишните токсини от тялото и намалява апетита.

1507198Thinkstock/Guliver

Зелено кафе за стройна фигура и още нещо

Проучвания показват, че високото кръвно налягане може да бъде повлияно от неизпечените зърна кафе. След 28-дневен прием на специален екстракт от зелено кафе, участниците в експеримента са нормализирали кръвното си налягане.

Освен хлорогенна киселина, зеленото кафе съдържа желязо, калций и селен. Те имат благоприятно действие върху косата и ноктите. Други съставки на неизпечените зърна са витамините С и Е. Те засилват имунната система, а витамин РР подпомага работата на черния дроб.

Дъбилните вещества също са част от химичния състав на чудото за отслабване. Те влияят благоприятно при стомашни и чревни заболявания.

Само зелено кафе ли?

Редица любители на продукта твърдят, че никакви диети и тренировки не са повлиявали върху излишните им килограми преди да се докоснат до това чудо на природата. Снимки "преди и след" с текст: "Свалих 11 кг за 2 месеца" присъстват във всяка реклама на различните производители. В някои форуми обаче тече нещо като кампания тип: "не си давайте парите за глупости".

1507200Thinkstock/Guliver

Кой обаче лъже и възможно ли е бързото отслабване без физическо натоварване и добрата, стара диета?

Истината е, че бързото отслабване е доста относително и строго индивидуално понятие. Уникалността на всеки организъм помага на едни да намалят теглото си само докато пият кафе, докато други се борят с килограмите в излишък с тежки физически натоварвания и ограничения.

Преди да предприемете каквото и да е срещу затлъстяването, опознайте добре тялото си! Направете си изследвания на текущия химичен баланс в организма. Консултирайте се с диетолог да ви изготви индивидуален списък с храни и напитки, с чийто прием ще постигнете и задържите желаните килограми.

Не обръщайте гръб на спорта и здравословното хранене, само защото така пише на опаковката. Правилните за вас храни и движения ще се отразят благоприятно не само на външния ви вид, но и на правилното функциониране на системите в организма. Зеленото кафе може да е катализатор на тези положителни промени за много хора, но едва ли е единствен фактор.

Ако все пак решите да отслабвате само със зелено кафе

Трябва да имате предвид, че пазарът е препълнен с продукти, носещи името "Green Coffee Beans” (зелени зърна кафе). Внимавайте обаче какво купувате, защото много от предлаганите са имитиращи продукти с неясен произход. Има регистрирани случаи на натравяне със "зелено кафе", така че пазарувайте само от аптеки, големи търговски вериги или директно от лицензирани производители на кафе.

Не превишавайте дневната доза, указана на опаковката и се консултирайте с лекар, ако страдате от диабет и високи нива на холестерол, приемате други лекарства, сте бременни или кърмите.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април