5 причини да пием кафе преди тренировка

5 причини да пием кафе преди тренировка

Според повечето изследвания кафето вреди на сърцето, външния вид и всичко останало. Но си има и положителните черти. То е голям източник на енергия и помага по време на тренировка.


1. Подобрява кръвообръщението. Скорошно проучване показва, че пиенето на 1 чаша на ден подобрява кръвообръщението. А то е много важно за добрата тренировка, защото помага да достига повече кръв до мускулите.


2. Чувствате по-малко болка. Учените от университета в Илинойс казват, че кофеинът в 2 чаши кафе ще помогнат на оргнизма да чувства по-малко болка в следващите 30 минути.


3. Подобрява паметта. 200 милиграма кофеин на ден подобрява вашата памет. Това може да помогне и във фитнеса, особено, когато трябва да се запомнят много специфични упражнения.


4. Предпазва мускулите. Кафето предпазва мускулите от това да отслабнати да се травмират сочи проучване на университета в Ковънтри.


5. Гориво за мускули. 1 кафе преди тренировка ще помогне да тренирате по-дълго и по-качествено. Това е важно при натоварена и дълга тренировъчна програма.

Прочетете още: 5 съвета, които ще ви помогнат да тренирате по-добре във фитнеса.

ключови думи:
кафе фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април