Закуската за великани неприятел

Бъдете "здравословно" разумни още от началото на деня
Закуската за великани неприятел

Знаете отдавна, че не е хубаво да пропускате закуската. Тя е логичен и най-добрият старт на деня, заедно с редовната тренировка.

Сутрин обаче не е препоръчително да прекалявате с храната. Напротив, германски учени доказаха, че обилната закуска може сериозно да възпрепятства фитнес плановете ви. Оказва се, че последната ви принуждава през деня се храните също толкова обилно и да поглъщате неразумни количества калории.

За това специалисти съветват да започнете да следите какво ядете още със ставането си от леглото.

Закуска за великани=много калории

В експеримент, проведен наскоро в Мюнхен, 300 мъже и жени били накарани да хапват нормално в продължение на 10 дни и да си водят хранителен дневник. След това експерти проверили редовния им прием на калории по време на всяко хранене.

Според традиционното схващане голямата закуска би трябвало да намали апетита им и да ги накара да се хранят по-скромно през деня.

Вместо това участниците в проучването посягали към толкова големи порции на обяд и на вечеря, колкото си били позволили в началото на деня. На практика това означава, че ако прекалите с храната сутрин, може да направите същото и през останалото време.

За това специалисти препоръчват да спестявате калории още от сутринта. Така по-късно ще може да се насладите на парченце черен шоколад, например. Ако все пак държите на висококалоричната закуска, опитайте да да намалите приема на калории от друго ястие – например, от вечерята.

Важно е все пак да постигнете балансирано и разумно хранене, което да ви позволи да се чувствате добре през целия ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май