орбата срещу излишните килограми е трудна, но дори малки промени могат да помогнат на желаещите да отслабнат, като например добавянето на горчица към храната, пише в. "Daily Express", позовавайки се на британска нутриционистка.
Според д-р Мерилин Гленвил подправката, често употребявана за бургери, хотдог и пържоли, е отлично средство срещу излишно тегло, стига да не се прекалява с нея. Експертката обяснява, че след консумация на горчица могат да бъдат изгорени до 16 процента повече мазнини.
Причината е, че подправката съдържа веществото капсаицин, стимулиращо термогенезата – процес на производство на топлинна енергия в тялото, който ускорява метаболизма и помага за изгарянето на повече калории."Прибавянето на термогенични съставки към храната може да ускори метаболизма с до 5 процента и да увеличи изгарянето на мазнини с до 16 процента", казва д-р Мерилин Гленвил.
Богат източник на капсаицин са също лютите чушки и лютият червен пипер, поради което консумацията им се промотира като средство за отслабване.
Добави коментар