За настоящи майки: храната

Майчинството може да промени хранителните ви навици в негативна посока
За настоящи майки: храната

Ехо, мами! Как се развива крайно натовареният ви "работен ден"? Предполагаме, че не ви е останало много време за упражнения днес, а? Пък диетите май не са силната ви страна... Е, не се притеснявайте!

Ще ви запознаем с няколко основни правила, които ще ви помогнат да съхраните фигурата си, независимо от многобройните ви ангажименти. 

"Децата хапват, хайде и аз!"

Повечето хлапета сякаш имат пирони в задните си части. Мисия невъзможна е да ги накарате да останат спокойни на масата до края на обяда или вечерята, нали? В резултат на това броят на храненията им през деня, логично, се увеличава.

Обаче, това не означава и вие да увеличите вашия. Ако в близкото бъдеще не ви предстои 2-часова игра на дама, ви съветваме да се придържате към собствения си, нормален, ритъм на хранене.

Не искате да си подарите излишни калории, нали? И в тази връзка...

Планирайте

Би било разумно, ако всяка седмица планирате ястията, които възнамерявате да сложите на трапезата. Това ще ви спести време (прекарано в чудене) и ще ви предпази от опасно посягане към подчертано нездравословни продукти. И накрая...

Поставете здравето си на първо място

Чудесно е, че сте толкова грижовни и давате всичко от себе си в отглеждането на малчуганите. Прекрасни родители сте и нямаме забележки към методите ви на възпитание.

Не забравяйте обаче да обръщате внимание и на собствените си здравословни нужди. За да сте в тип-топ форма по време на майчинството, спортувайте и опитайте да се храните добре.

Върнете се тук за още полезни фитнес съвети.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май