6 нисковъглехидратни храни за закуска

6 нисковъглехидратни храни за закуска

Още по темата

Ако искате бързо да свалите ненужните килограми, нисковъглехидратната диета е една от опциите, които имате. Можете да започнете деня правилно с няколко закуски, които имат ниски нива на въглехидрати, но са вкусни и ще се харесат на всеки любител на храните.


Смутита. Ако често започвате деня си със смутита, направете ги по-здравословни, като добавяте повече плодове. При избирането на плодове вземете внимание тези, които имат ниско съдържание на захар като ягоди и боровинки или ябълки. А зеленчуците може да са краставици, спанак и други, които имат ниски нива на въглехидрати.


Овесена каша. Най-добрия начин да ядете сутринта овесена каша е да я направите с бъркани яйца и бадемово олио. Тази закуска е здравословна, с ниски нива на въглехидрати и ще ви даде необходимата енергия за предизвикателствата, които ви предстоят.


Зеленчуци. Изберете богати на фибри зеленчуци, които не се лепят. Спанак, маруля, зеле и всички тези "листни" зеленчуци са правилни за начало на деня. Също домати, краставици, моркови, чушки ще ви помогнат да стартирате деня с възможно най-ниски количества на въглехидрати.


Яйца. Те са перфектната храна при нисковъглехидратна диета. Можете да използвате белтъците в смутитата или да ги добавите към овесената каша. Жълтъците може да ги използвате за дресинг на различни салати. 


Протеинови блокчета. Протеиновите блокчета не съдържат никакви въглехидрати, за това са добра закуска, ако сте на нисковъглехидратна диета. Също така тези блокчета ще ви дадат необходимата енергия за целия ден, особено ако ви предстои тренировка.


Кафе. Сигурно не можете да си представите сутринта без кафе. В рамките на нормалното кафето помага на функцията на сърцето и другите органи и ви набавят енергия, благодарение на кофеина. То не съдържа и въглехидрати, което го прави добра напитка за вашата диета.

Вижте още: Кетогенна диета.

Вижте още: Диетата на Аткинс.

Вижте още: Средиземноморска диета.

Вижте още: Протеинова диета.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април