Грипът продължава да обхваща все повече области в страната. В регионите се предприемат различни мерки, за да се овладее заболеваемостта. Как обаче да се предпазим и да си помогнем с помощта на природната медицина?
В домa на сестрите Снежана и Василка от монтанското село Дълги Дел е като билкова аптека, разказва НОВА. В сезона на грипа приготвят чай за простуда и кашлица. "Слагаме орехи, локум,
липов цвят, шипки, глогинки, риган", споделя рецептата Снежана Кръстева.
Кокичетата, които вече красят дворовете на село също са лек. Трябват ни 40 цветчета и литър ракия. Смесват се и се оставят на тъмно 40 дни. "Първите дни, когато
усетите, че ви е лошо, студено ви е и започва да ви тресе ... веднага започвате да се разтривате с тази отвара", съветва Снежана.
Лекът им за висока температура е сокът от половин лимон, хладка вода, щипка сол и лъжичка захар. "Всичко се разбива и се пие за спадане на температурата. Възстановява баланса в организма и на имунната система", твърди Василка Георгиева.
Друг използвам метод за висока температура е компот от малини. А изпитана "ваксина" за простуда и грип, жените приготвят от черен бъз и захар.
Добави коментар