Звездни момичета със зелена мисия

Живеят в хармония със себе си и с природата
Звездни момичета със зелена мисия

Денят на Земята отмина, но тези известни мадами знаят, че грижата за планетата трябва да е постоянна. Затова те правят всичко, което е по силите им, за да живеят природосъобразно. И не само. С различни и редовни зелени инициативи, въпросните сладурани искрено мечтаят повече хора да последват техния пример.

Ето все пак за кои красавици иде реч:

Жизел Бюндхен:

Очарователната Жизел никога не се уморява да демонстрира любовта си към Земята. Започваме оттам, че на официалния си сайт тя редовно публикува полезни зелени съвети. Освен това, заедно с баща си – мистър Валдир Бюндхен, красавицата е основател на Água Limpa Project – проект, чиято основна цел е опазването на природните водни ресурси.

Преди известно време пък бразилският супермодел пусна своя линия козметични продукти за лице и тяло, която също е с подчертано еко концепция. Защото в направата на кремовете, лосионите и другите артикули са използвани преобладаващо натурални съставки.

Обаче, това изобщо не е всичко. През 2010 година хубавицата си сътрудничи с детския телевизионен канал AOL Kids в създаването на образователната анимационна продукция "Жизел и зеленият отбор" (Gisele and the Green Team).

В поредицата главната героиня (прототип на Бюндхен), заедно с екип от тинейджъри, се изправя пред многобройни предизвикателства, които често застрашават съществуването на планетата. Разбира се, краят на всеки епизод винаги е положителен и човечеството оцелява. 

Да прибавим още, че горещата бразилка е луд фен на йога, а древната индийска практика всеки ден я учи на това как да бъде в хармония със заобикалящия я свят. И със себе си, естествено.

Камерън Диас

О, да! Страшно харесваме винаги ухилената Камерън. Защото е една наистина свежа мадама, която се грижи с хъс и желание не само за фигурата си, но и за околната среда.

Сладураната, например, събира боклука си разделно и се старае да пести електрическа енергия и вода, въпреки че, както се досещате, не ѝ се налага да прави икономии. Да прибавим още, че притежава автомобил, който се задвижва с водородно гориво.

А преди няколко години се снима в собствено реалити предаване - "Eco Trippin', отново посветено на опазването на природата. Браво, Кам!

justjared

Натали Портман

Освен, че обича да се разхожда, както стана ясно от този материал, актрисата е изключително голям фен на веган модата. Същата се характеризира с това, че дрехите, обувките и аксесоарите се изработват от растителни или рециклирани материали. Тоест, производството им е подчертано екологично и с минимално въздействие върху околната среда, както твърдят дизайнерите му.

Нещо повече, през 2008 година самата Натали пусна собствена колекция "растителни обувки", с която се гордее искрено. Междувременно, актрисата подкрепя и голямата еко организация Global Green USA.

justjared

Е, това бяха Зелените кралици днес. Следващия път още повече ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май