Сън в лятна нощ

И няколко съвета за това как да го направите малко по-приятен
Сън в лятна нощ

Да си го признаем – не е лесно да се спи сега :) Вярно е, че през нощта температурите падат, но си остава горещо, задушно и досадно. Разбира се, винаги можем да направим ситуацията малко по-благоприятна за сънуване.

- Например, преди лягане можем да си взимаме бърз разхлаждащ душ, по време на който да позволяваме и на косата си да се намокри леко. Ама леко! Не бива да я навлажняваме прекалено, защото нямаме полза от това да ни е студено само на главата, нали се сещате.

- Чаша студен билков чай преди сън също е добра идея, но е препоръчително да го консумираме час-два преди хър-мър сесията. Причината: ще предотвратим среднощни ходения до тоалетната.

- Разбира се, задължително трябва да решим проблема с комарите и с останалите нежелани съквартиранти в дома. Това решение, например, ще ги държи на уважително разстояние от възглавницата ни.

- Хубаво е да се спи на отворени прозорци, но при условие, че навън шуми морето, а не нощният градски живот. Затова ще ги оставим полуотворени. А ако ни стане твърде горещо, можем да ползваме подкрепата на малък вентилатор, който да пуснем 30 минути преди сън, за да размърда въздуха. Климатикът не ни е приятел, затова ще се опитаме да минем без него.

- Може би ще си направим ей тази няколко суперски разтягания в леглото, които ще отпуснат мускулите ни и ще ни подготвят за приятното сънуване.

Какво ще кажете за плана ни? Ако ви свърши работа, взаимствайте идеи от него и ни разкажете как са ви се отразили – тук или във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май