Спящият пророк Едгар Кейси и неговите предсказания за края на света

Спящият пророк Едгар Кейси и неговите предсказания за края на света

Едгар Кейси, роден в САЩ през 1877 г., е известен като изключителен пророк, а също и като уникален лечител. Той е диагностицирал заболявания в състояние на дълбок медитативен транс (полусън) и е предписвал лечение и диктувал рецепти за заболяванията, открити у пациентите си. Към него се обръщали като към последната надежда за възстановяване и в повечето случаи пациентите на Кейси били напълно излекувани.

В състоянието на транс, което му помагало да лекува болните, Едгар Кейси можел да отговори на всеки зададен му въпрос. От там е и името, което получил: Спящият пророк. Отговорите му били внимателно записвани през цялата тридесетгодишна практика на неговата дейност. Запазеният архив на тези записи ни кара да се убедим във валидността на поставените от него диагнози и предписаното от него лечение, както и в надеждността на направените гадания.

Направил е над 14 хиляди предсказания, някои от които вече са се сбъднали. С изключителна точност той предсказва началото на Втората световна война и възхода и падението на Хитлер, крахът на фондовата борса и депресията в САЩ, смъртта на Рузвелт и Кенеди, разпадането на СССР, възхода на технологиите, както и собствената си смърт. Едгар Кейси се смята за ясновидец, способен да изостави собственото си "Аз" за доброто на другите и да се свърже с източника на универсалното знание, което се съдържа в информационното поле на нашата планета.

Пророците винаги са се тревожили за бъдещето на хората. Предсказанията на най-известните от тях са казвали, че 21 век ще започне насилствено с мощни природни и предизвикани от човека бедствия. Подобни въпроси са задавани и на Едгар Кейси. Отговаряйки, той предупреждава, че нашата планета е застрашена от катастрофално разрушение, което ще бъде свързано с изместването на полюсите на Земята. Според него тези процеси ще започнат във втората половина на 21 век, а най-силни ще са в края му.

Земната ос, прогнозира Кейси, е станала нестабилна, променяйки обичайното гравитационно положение от 1936 г. и този процес постоянно ще води до изместване на вътрешното ядро на нашата планета. Резултатът от мощната тектонична дейност ще бъдат многобройни наводнения, вследствие на което населените територии на крайбрежните държави ще бъдат под вода. По същата причина в океана ще се появят нови острови.

Според предсказанията на Кейси, събитието, което предвещава настъпването на катастрофата и ще се превърне в първите ѝ признаци, ще бъде сеизмичната активност на Земята в екваториалната зона на Тихия океан, откъдето постепенно ще се разпространи по цялата планета, придобивайки глобален мащаб. Тя ще бъде предвестник на мащабни бедствия.

В резултат на катастрофата, земята и климатът ще се променят до неузнаваемост. Европа ще лежи в руини, северната част на Европа ще бъде под вода. Антарктида също ще се промени много. Англия ще бъде наполовина наводнена, по-голямата част от Япония също ще бъде под вода. Русия ще бъде спасена от благоприятно географско положение, поради това че е на най-голямата тектонична плоча, Китай също ще бъде с малко последствия.

Разделянето на земната кора в западната част на Америка ще накара Калифорния и Невада да изчезнат от лицето на планетата, а останалите щати на Америка ще пострадат, с изключение на Охайо, Илинойс и Индиана. Градовете Лос Анджелис, Сан Франциско и Ню Йорк ще са под вода. Голяма част от южна Канада ще избегне бедствия, но Южна Америка също ще пострада много. Кейси прогнозира, че това ще се случи 3 месеца след изригването на вулкана Везувий.

Според Кейси през 1999 г. ще започне война между доброто и злото, която ще е за контрол над Земята през следващото хилядолетие. Той предсказва, че през 2001 година на Земята ще се появи "пета раса” – хора с по-различно ДНК, по-развити и способни да се самолекуват. А през 20-те години на 20-и век на Земята ще се появи Исус в образа на малко момче, който ще лекува с ръцете си всички болести и ще бъде признат от всички църкви. Още прогнозира, че по това време хората ще се научат да общуват с телепатия и технологиите няма да са им нужни.

Всички тези събития заедно с природните катаклизми ще поставят човешкия дух пред голямо изпитание. Въпреки че през 21 век се очакват огромни разрушения в познатия ни досега свят, когато отминат, на Земята ще настане епоха на мир и просветление. Човешкият ум ще се извиси до други разбирания за живота и устройството на света и ще се появи нова обща религия за цялото човечество.

Основата за развитието на новото човешко общество ще бъде духовността, мъдростта, религиозността, чистотата, любовта и състраданието. Тоест, краят на света ще е всъщност краят на света, който познаваме в момента. За да се прероди към нещо по-добро.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април