Провал! И след него - ново начало

Продължете напред ето така
Провал! И след него - ново начало

Провалили сте се в определено начинание? Голяма работа! Животът, клиширано или не, наистина е низ от успехи и провали. Важното обаче е да се научите да преживявате по-бързо вторите.

Разбира се, всички си имаме определена стратегия за това, но нека ви предложим още една. За всеки случай.

Попътувайте 

Дали ще отидете на село или ще позволите на някой да ви подари екзотично пътешествие до интересна страна, няма значение. Е, съгласни сме, че второто звучи доста по-примамливо, но и двете вършат работа. Смяната на средата, на хората, на пейзажа – от това именно имате крещяща нужда.

Трябва ви нова гледна точка, защото ви се иска да изтриете старата с гума. От друга страна почивката лекува негативните емоции и отваря място за нови – по-хубави и по-свежи. Така че стягайте багажа и просто изберете посока...

Приятелите са лекарство

Някои от тях са добри слушатели, други – бърборковци, а трети – прекалено откровени с вас. Ако са истински приятели обаче, ще ви подадат ръка точно тогава, когато имате нужда, не се съмнявайте. Наслаждавайте се на споделените мигове в приятна компания и лошият период ще премине неусетно.

Бъдете успешни

Провалът всъщност е имал доброто намерение да ви покаже в какво не сте добри, а не, че по принцип не ви върви в живота. Вместо да се самосъжалявате, открийте истинското си поприще. И по-важното: усъвършенствайте се в него.

Истински успешни са онези, които обичат това, което правят. Отдадеността им, желанието и енергията, която влагат в последното, дават бързи резултати.

Задайте си някои трудни въпроси

Нека предполагат повече отговори, нека ви накарат да се замислите върху това, което имате и което не ви харесва. Липсва ли ви нещо всъщност и как може да промените текущата ситуация?

Не се залъгвайте обаче – животът ще продължи по същата схема, в лошо и в добро. Приемайте първото като предизвикателство, а второто – като награда, и всичко ще бъде наред.

ключови думи:
начало почивка провал

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май