Петъчен релакс по бразилски

В UXUA Casa Hotel
Петъчен релакс по бразилски

Хайде, стига сте работили! Време е за почивка. Решено е: яхваме въображението си и заедно с вас отлитаме за Бразилия. И по точно – за китното селце Транкосо, разположено в областта Порто Сегуро.

То е известно с многобройните си и адски красиви плажове, покрити с бял пясък. Запазило своя автентичен облик през годините, Транкосо е наистина прекрасно местенце, което ще ви очарова максимално, не се съмнявайте.

Също толкова очарователен обаче е и хотелският комплекс, в който ще отседнем :) Нарича се UXUA Casa Hotel и е създаден по идея на талантливия дизайнер Уилберт Дас.

Германецът попада в бразилския Рай през 2004-та, след като негов приятел му препоръчва въпросната дестинация. Невероятните гледки, тишината и красотата на местността пленяват Дас дотолкова, че той решава да остане тук за известно време.

UXUA Casa Hotel

UXUA Casa Hotel

В началото мечтата му е да си построи дом и студио. С тези намерения купува стара къща, ситуирана на главния площад, която започва да реставрира с хъс и ентусиазъм.

Впоследствие обаче, се захваща и с преустройството на намиращите се в стопанството изоставени постройки (и лодки!). Така, идеята му се променя тотално.

Дизайнерът решава да направи уютен и удобен почивен комплекс, който да посреща гости от цял свят. Работата по UXUA Casa Hotel продължава цели 2 години. Резултатът обаче е изключително добър, няма майтап.

Хотелът се състои от 10 къщи, 4 от които някога са били рибарски колибки. Обзаведени са с вкус, с фокус върху най-малкия детайл.

UXUA Casa Hotel

UXUA Casa Hotel

UXUA Casa Hotel

Бразилският оазис разполага с модерен спа център, мини фитнес клуб, разкошна градина и библиотека с постоянна интернет връзка.

UXUA Casa Hotel

Специално обособена зона за релакс е на денонощно разположение на гостите. Тук има малък открит басейн, куп комфортни столчета и диванчета, покрити с меки възглавнички. Разбирайте: възможностите за качествено размазване са неограничени. Плажът пък е на една ръка разстояние. Същият предлага добри условия за игра на плажен волейбол, ей! 

Дас е превърнал старите лодки на рибарите в мини бар-ресторанчета или в оригинални беседки. А в главната кухня на хотела всеки ден се спретват вкусни бразилски ястия, характерни за региона. Имайте предвид, че в тази част на света хората възприемат готвенето и храненето като своеобразен ритуал. Специалитетите се приготвят бавно и всички могат да наблюдават самия процес. 

http://uxua.com/

http://uxua.com/

Скъпи авантюристи, не се отчайвайте, селището ще предложи много изненади и на вас: очакват ви каяк-приключения, вълнуващи голф игри, уроци по гмуркане, танци и още, и още...

UXUA Casa Hotel

UXUA Casa Hotel

Транкосо няма да разочарова никого, сигурни сме :) Пожелаваме ви един ден да го посетите наистина, не само в мечтите си. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май