Още един хубав ден. Днешният

Може и да не е, но би било добре да мислите за него като такъв :) Предварително...
Още един хубав ден. Днешният

Помня, че преди време имах един много смешен плакат, който нарочно залепих на стената в офиса, точно срещу бюрото си. Представляваше сбор от няколко забавни карикатури за всеки ден от седмицата. На всяка картинка беше изобразено едно и също шантаво кученце. Тъй като му се налагаше да ходи на работа от понеделник до петък, през тези дни то беше нещастно и почти... умряло. А в събота възкръсваше от мъртвите и подскачаше и танцуваше от радост до неделя. 

Намирах, че двамата с този бау-бау работохолик много си приличаме и всеки път, когато хвърлях поглед към плаката, сякаш чувствах, че някой споделя съдбата ми, че не съм сама :)

Впоследствие разбрах, че по тази земя има безброй много хора, които "преживяват" с мъка работната седмица. Както и, че не е нужно да харесваш това, с което се занимаваш в професионален план. Но, да, ще го работиш с много по-голямо удоволствие, ако го обичаш...

Затова постепенно започнах да се променям. Не, не скъсах плаката и не го изгорих ритуално, защото ми е крайно симпатичен. Просто реших да мисля за седмицата, за живота и за работата си по различен начин. Така да се каже – с малко повече позитивизъм.

После пък открих тази книга за тибетска йога, която ми припомни една позабравена от мен чудна антистрес терапия. И откакто практикувам въпросната техника, се чувствам наистина, ама наистина страхотно. А най-готиното е, че тя е абсолютно елементарна за реализация и, при добро желание, може да я правите и вие.

Всичко, което трябва да сторите, е да започвате всяка сутрин с ето тази фраза:

"Днес ще бъде хубав ден".

Тривиална е, признавам, но, повторена няколко пъти наум (и даже по-добре – на глас), може да ви донесе спокойствие, ведрост и щипка добро настроение. Така, вместо да стартирате деня със серия от мрън-мрън лекции, ще се събуждате с усмивка. И постепенно ще се научите да търсите хубавите неща около вас – онези, на които си заслужава да отделяте вниманието си, енергията и емоциите си.

Разбира се, седмицата може да се окаже много по-тежка от други и да ви поднесе куп неприятни изненади. По-същественото обаче е, че работите върху нагласата си, което пък ще ви позволи да приемате нещата по-спокойно и с повече позитивизъм. 

Та, съмнявате ли се? Днешният ден е страхотен, а утешеният ще бъде двойно по-хубав. Просто си го пожелайте няколко пъти :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май