Апокрифното пророчество на атонски монах за последните дни

Апокрифното пророчество на атонски монах за последните дни

Книгата "Посмъртни пророчества на преподобни Нил Мироточиви” представлява описание на редица чудни явявания на преподобния Нил, живял през ХVI век, на атонския монах Теофан и съдържа необикновени по своята важност духовни съвети за миряни и монашестващи, а също и пророчества за последните времена и техните признаци.

Ето как е провидял монахът идването на Антихриста и свършека на света.

Сребролюбието, жаждата за пари, е предтеча на Антихриста... Човеците не ще чувстват нито желание за вечен бъдещ живот, нито ще  имат страх от вечно осъждане...  Да, наистина и тогава ще има спасение, но за кого ще бъде то? За тези, които не ще се покоряват на делата на антитипа /на предтечите на Антихриста/...

От нечиста блудница ще се роди Антихрист. В тази мома ще се струпат разврат, разпътен живот, тя ще бъде съкровищница на прелюбодейства. Цялото зло на света, всяка нечистота, всяко беззаконие ще се въплъти в нея. При нейното зачеване от тайствен мистичен блуд, ще се съберат наедно в утробата й всякакви нечистотии и с обедняването на света от добродетели, те ще се оживотворят... Ще се зачене от тайнствен противоестествен блуд, без семе на мъж, плод, който ще бъде вместилище на всякакво зло... Този плод ще се роди на света тогава, когато светът обеднее от добродетели...  

А после това нечисто родено ще произведе знамения и чудеса чрез бесовски въжделения. Светът ще си въобразява, че този Антихрист е кротък и смирен по сърце, а в действителност той ще бъде по сърце – лисица, а по душа – вълк. Неговата храна ще бъде да обърква, да безпокои, да смущава и да тревожи хората. Когато се превърнат в погиващи от греховно падение, тогава Антихриста ще се насити. 

А объркването на хората ще бъде това: осъждане, завист, злопаметство, ненавист, вражда, жажда за богатство, хомосексуализъм, забравяне на вярата, прелюбодейство, самохвалство с блуд. Това зло ще бъде храна на Антихриста. В противоположност на това – както храна на Христа е било да изпълнява волята на Своя Отец, така и храна за Антихриста ще бъде изпълняването на волята на неговия отец – дявола. С това ще се храни и с това ще се засища Антихрист.

И той ще стане управител над градове, села и области, в следствие на това, че не ще се окаже никакъв управник в градовете, селата и окръзите. Тогава той ще завземе властта на целия свят, ще стане разпоредник над всичко, а също така над чувствата на човека. Намирайки се в погибел, хората ще си мислят, че той е Христос Спасителя и, че той ще извърши тяхното спасение.

По-късно, когато гибелта нанесе големи бедствия на света, тогава ще станат страшни знамения. Ще настъпи страшен глад, а светът ще бъде обвзет от ненаситно лакомство за ядене. В сравнение с това, което в сегашно време един човек изяжда, тогава ще изяжда седем пъти повече и не ще се насити. Великото бедствие ще настъпи повсеместно. Тогава богатството ще се изпразни, имуществото ще се изравни до началата за равенство за всички, златото ще се обезцени, ще стане като боклук на пътя.

И тогава Антихрист ще започне да подпечатва своите хора с печат, уж за това, че да ги спаси от бедствия чрез този знак /понеже само на тези, които имат печат, съгласно Апокалипсиса ще се продава хляб/. Много хора ще умират по пътищата. Човеците ще станат като хищни птици, нахвърлящи се на мърша, лакомо ще излапват телата на умрелите. Но кои хора ще изяждат телата на мъртвите? Тези, които са подпечатани с печата на Антихриста.

А на печата ще бъде написано следното: "Аз съм твой” – "Да, ти си мой” – "Доброволно идвам, а не насилствено” – "И аз те приемам, поради твоето желание, но не насилствено”. Тези четири изречения, или надписи, ще бъдат по средата на тоя проклет печат. О, нещастен е оня, който приеме този печат! Този проклет печат ще донесе велико бедствие на света. Тогава светът ще бъде толкова угнетен, че хората ще започнат да се преселват от място на място

Тогава Бог, виждайки суматохата на човеците, от което зло те бедстват, ще заповяда на морето да възприеме свойствената му предишна горещина, която по-рано е имало, за да не ходят да се преселват човеците от място на място.

И когато Антихрист седне на своя трон, тогава морето така ще закипи, както кипи вода в котел.  Кипейки, то ще се изпари и ще изчезне, като дим от лицето на земята. Дърветата по дъбравите и всички кедри ще изсъхнат от морската жега, водните източници ще присъхнат, животни, птици и влечуги – всички ще измрат.

Денят ще се извърти, като един час, седмицата – като ден, месецът - като седмица, и  годината – като месец. Понеже човешкото лукавство така направи, че и стихиите да станат интензивни, да започнат още повече да бързат и да се усилват, за да се изпълни по-скоро предреченото от Бога число на осмото хилядолетие.

Антихрист ще пусне в действие своите най-най-зли изчадия, ще даде воля на злите духове, които е задържал до тогава. Тези изчадия, или зли духове са: прелюбодейство, блуд, хомосексуализъм, убийство, грабежи, кражби, лъжа, продажба и покупка на човеци, купуване на момчета или момичета за блудстване с тях, подобно на псетата по улиците.

От силното напрягане и безкрайна енергия на всезлобни чада на Антихриста ще погине умствено и чувствено човешката природа в людете... Те, като станат толкова лукави по душа, а по тяло ще се смалят, ще бъдат с ръст 1 аршин /1 аршин=71,12 см./, казвам: пет педи / 1 педя=17,78 см./, височината на човешкото тяло ще бъде от 88,9 до 124,5 см. Но с деянията на своето лукавство тези люде ще надминат демоните и ще бъдат един дух с демоните.

И ето, срещу Антихриста, радващ се при вида на човешкото зло, внезапно ще се насочи отгоре "двуострият меч”, с който ще бъде поразен; и ще се изтръгне неговият нечист дух от прескверното му тяло.

Със смъртта на Антихриста ще настане краят на убийствата между хората. Каин положи началото на убиването, а антитипът /Антихрист/ ще стане краят, с него ще се свършат убийствата. Какво ще бъде подир това – един Бог знае.

 

Със съкращения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май