8 стъпки към щастието

8 стъпки към щастието

Щастието е като здравето - ако не го забелязваш, значи го имаш! Думи на великия руски писател Иван Тургенев.

В случай, че се чувствате неудовлетворени и смятате, че нещо липсва в живота ви, то на всяка цена ще ви помогнем да намерите щастието си с 8 лесни стъпки към него.

1. Заобиколете се с позитивно настроени към живота хора! Трудно е да живееш в пълна хармония с българската действителност, но в крайна сметка правото на избор е това което ни дава сила. Избирайте мъдро приятели си!

2. Умението да обичате безусловно ще ви помогне да възприемате хората от обкръжението си такива, каквито са без да имате свръхочаквания от тях. Прегръщайте често близките си - това ви зарежда с енергия и ви прави по-щастливи!

3. Парите в повече няма да ви осигурят щастие, а напротив ще ви натоварят с отговорности, от които нямате нужда! Дори и да сте сред богаташите не се взимайте твърде насериозно. Радвайте се на нещата, на които сте се радвали и преди да разполагате с много средства.

4. Отделете достатъчно време за спорт и физическо натоварване. Чрез тренировка ще освободите много повече ендорфини, от колкото ако стоите пред телевизора след тежкия работен ден!

5. Обичайте се такива, каквито сте, дори и да не се харесвате на 100%. Разширете перспективите си, като работите върху себе си, отколкото да се затваряте и смятате, че сте несъвършени!

6. Фокусирайте се върху своите позитиви. Никой не е перфектен! Не позволявайте заобикалящите да ви уязвят с критики, които ви нараняват. Приемайте критиките, като подкрепа, а не като обида.

7. Не спирайте да учите нови неща от живота! Събирайте се с по-можещи и знаещи от вас хора. Така ще стимулирате сами себе си да се развивате. Не се страхувайте от смяна на работа и заобикаляща среда.

8. Социалната ви активност ще е вашата гаранция, че сте добре информирани за всичко ново случващо се в обществото, в което живеете. Ще се чувствате съпричастни и щастливи, че можете с нещо да допринесете към добрите резултати.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април