6 причини да обичаме зимата

И студеният сезон има своето непреодолимо очарование
6 причини да обичаме зимата

Неофициално, но факт: зимата е тук! Не ми вярвате? Е, надникнете през прозореца. Да, нали?

И преди да чуем оплаквания колко е студено и монотонно навън, как мразите десет слоя дрехи по себе си и колко е досадно да се будите по тъмно и да се прибирате в мрак, ние ще кажем, че обожаваме зимата. По-лесно е, по-приятно и по-усмихнато. Ето защо:

  • Време е за зимен сън. И за възстановяване на силите. Съвсем сериозни сме: сега е моментът да се наспите, качествено и добре. Това само ще поддържа енергията ви, за да не се поддавате на минорни настроения и унилост. А и специфичното забавяне на темпото, така характерно за студените месеци, може само да ви помогне с обичайния стрес.

4f28d31b-d4cb-9d29-99cb-194eed812078inm.com

  • Празниците идват. Ако устоите на истерията около тях, всъщност това е идеален момент да подобрите социалния си живот и да се заредите с положителни изживявания. В края на годината можете да обърнете внимание на всички онези ценни за вас хора, за които все нямате време през останалото време.

3aac3740-7920-ce47-9686-684858ca417ainm.com

  • Идва момент за украсяване. Защо не с домашно изработена украса? Сега е моментът да развихрите въображението си, при това в компанията на приятели и деца. Тематичните домашни работилници са забавни за възрастните и образователни за малчуганите, освен това създават допълнително празнично настроение, което остава за дълго.

95bbac06-6f21-0baf-3a4d-cb6ec694d205inm.com

  • Ухае прекрасно. На свежи борови клонки, на греяно вино, на мед. На горещо мляко с какао, на току-що опечени бисквити, на палачинки със сладко от смокини. И още: на пържоли с гъби, на капама и на питка, поръсена със сирене... Ароматът на цитруси също се носи навсякъде :) Добре, спираме, спираме!

  • Омагьосващо е. Особено, когато снежинките се гонят навън. Особено, когато сте на разходка в парка или в планината в слънчев, снежен ден. Особено, когато сте потънали в любимото си топло одеяло с книга в ръка. Особено, когато летите по пистата и усещате всяко движение на тялото си като перфектната свобода.

736915inm.com

  • Начало. Нов старт. Нови умения. Нова посока. Да, именно зимата е онзи момент, в който можем да направим равносметка за изминалата година. И да се втурнем в новата със свеж поглед и с нови цели. Да се преориентираме или да продължим досегашния си път с по-уверена крачка.

736920inm.com

Е, имаме достатъчно причини да обичаме зимата. Ще се радваме да споделите и вашите :)

736922inm.com

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април