5 причини да обичаме есента

Новият сезон наднича зад ъгъла и заслужава да го посрещнем с усмивка
5 причини да обичаме есента

И на нас не ни се иска, обаче връщане назад няма: есен е, макар и неофициално. Можем да се тръшкаме месеци наред, че времето за морски забавления и приятни планински преходи свърши. А можем и да се влюбим в предстоящия мъглив сезон и да не го пропускаме.

Да, определено вторият вариант е по-приемлив, ето и няколко повода да му се насладим:

  • Завръщане в бъдещето. Или в миналото. Все тая. Идеята ни е, че през есента започваме да прекарваме все по-малко време навън и имаме време за повече сън, по-интензивни тренировки и по-внимателно отношение към храната. С други думи, сега е моментът да се върнете към здравословния си режим, а защо не и да започнете да следвате такъв :)

  • Диша се. Буквално :) След горещото лято идва свежият полъх на новия сезон. Надяваме се, че температурите през деня ще са все още приятни, а през нощта ще можем да спим спокойно и качествено. А и спортът и забавленията навън могат да бъдат по-продължителни и съвсем приятни.

inm.com

  • Цветно е. Наситено цветно и зареждащо. Едни от най-любимите ни черти на есента са яркостта и топлината, с които обагря всичко наоколо. Страхотно зареждащо е, не мислите ли?

inm.com

  • Вкусно е. Пак е време за какао и шоколадов фъдж, за сладкиши с къпини и боровинки, за ароматна печена тиква, ябълки и круши, и т.н., и т.н. И това ако не е повод за пикник... :)

  • Успокояващо е. Тихият дъжд и неравномерната мъгла провокират да спрем за миг и да се подготвим за по-спокойния студен сезон. Хем е романтично, хем е приятно да се загърнем с дебело одеало и да се вгледаме в тишината, нали?

inm.com

Е, май това са нашите причини да обичаме есента. Стигат ни напълно да й се зарадваме, когато дойде официално с астрономическа точност. А вие имате ли своите поводи да й се усмихнете?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май