Армани вади кожата с косъм от продукцията си

Италианската модна марка следва тенденцията за по-етична мода
Армани вади кожата с косъм от продукцията си

Световноизвестната италианска модна къща Армани обяви, че повече няма да ползва кожа с естествен косъм в продукцията си. Армани ще премине към изпълнението на това решение, което включва всички видове кожа с косъм, в това число и заешката, от сезон есен-зима 2016.

1673516Pinterest

"Имам удоволствието да съобщя, че Армани Груп взе твърдото решение да прекрати употребата на кожа с косъм в продукцията си," обяви Джорджо Армани. "През годините технологиите напреднаха до такава степен, че вече имаме на разположение работещи алтернативи, благодарение на които жестоките практики по отношение на животните стават ненужни. В продължение на един положителен процес, започнал отдавна, днес моята компания прави огромна крачка напред с мисъл за грижата и опазването на околната среда и животните."

Армани преминава към тази нова политика след сътрудничество с Fur Free Alliance, международна коалиция от над 40 организации за защита на животните, обединили усилията си, за да прекратят експлоатирането и избиването на животни заради козината им. Като член на Алианса, "Четири лапи" приветства Армани за решението да прекрати изцяло употребата на кожа с естествен косъм в продуктите си.

"Изключително щастливи сме, че Армани е поредната голяма модна компания, която изпраща категорично послание срещу употребата на кожа с косъм и по тозиначин спасява хиляди животни от изключителна жестокост," споделя Томас Питч, специалист по диви животни към "Четири лапи". За жалост използването на кожа с косъм в декорацията на якета и чанти е все още процъфтяващ бизнес с приходи от милиони и надеждата ни е, че още много големи модни къщи ще последват примера на Армани."

По-голямата част от кожата с косъм, използвана в модната индустрия, идва от ферми, в които диви животни се отглеждат в тесни клетки и се умъртвяват по особено жесток начин – чрез задушаване с газ или електрошок. Също така, производството на такъв вид кожа води до значителни щети за околната среда, тъй като в процеса на обработване се използват вредни химикали.

1673511Pinterest

"От години Джорджо Армани стои в основата на много модни тенденции и днешното му решение е доказателство, че състраданието и иновацията са бъдешето на модната индустрия," категоричен е Йо Виндинг, председател на Fur Free Alliance.

Армани се присъединява към редица модни къщи, които не използват кожа с естествен косъм, като Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein и Stella McCartney и по този начин признава съображенията от морално естество на едно ново поколение потребители.

Източник - БГНЕС

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември