4 храни с високо съдържание на калий

4 храни с високо съдържание на калий
inm

Калият е една от най-важните съставки за организма ни. Той е в основата на повечето функции на тялото ни. Ето 4 храни, които са богати на калий и ще ви набавят препоръчителната дневна доза по естествен начин, без добавки.

Авокадо. Авокадото безспорно е един от най-здравословните плодове. Той се препоръчва в повечето диети. 1 купа с авокадо съдържа над 700 милиграма калий, което е малко повече от необходимата дневна доза.

1344885inm


Картофи. Картофите също са добър източник на калий, но не ги пържете, защото по този начин намалявате здравословните функции на картофа и отключвате нездравословните. 1 купа с картофи съдържа 400 милиграма калий.
1344886inm.com
Йогурт. Той е част от почти всяка диета и е богат на много хранителни вещества. 1 кофичка с йогурт съдържа 600 милиграма калий.
1344884foter.com
Кокосов сок. Кокосът също е един от най-здравословните плодове. Кокосовата вода съдържа 480милиграма калий на 500 милилитра.

1344887Thinkstock/Guliver

Прочетете за тайните на доматите ТУК.

Прочетете за чудните сили на бананите ТУК.

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април