По-вкусна и по-полезна препечена филийка

Намазана с любов, с извара и с още нещо...
По-вкусна и по-полезна препечена филийка

Да, да, да! Ние сме най-големите фенове на закуската. Рядко я пропускаме, а ако все пак ни се случи подобно нещо, денят ни винаги тръгва с главата надолу - така :)

Затова още от сутринта гледаме да заредим с енергия, че да имаме сили да се преборим с предизвикателствата, които ни очакват по-нататък (огромните преспи сняг, например).

В този ред на мисли, стараем се сутрешното ни меню да е разнообразно, здравословно и засищащо. А понякога, странно или не, удовлетворяваме нуждата си от хапване с... ароматна препечена филийка. Защото има ли по-вкусно нещо от нея, а?

За да си я направим, обикновено ползваме пълнозърнест хляб, който загряваме директно на котлона. А след като е прилично "опърлена" и от двете страни, я намазваме с масло. Поръсваме я със сол и... готово! Но това не е всичко.

Добрата новина е, че можем да комбинираме филийката си с няколко други алтернативи на маслото, с които да я направим още по-вкусна и полезна. А ако сте любопитни да разберете кои са те, просто преминете с нас в следващия ред: По-вкусна и по-полезна препечена филийка

Извара

Основното й преимущество е, че не е много калорична – в 100 грама има около 100 калории. Да прибавим още, че съдържа прилична доза протеин и е добър източник на калций, както и на витамин K.

А в случай, че ви се струва "скучна", бързо я овкусете с малко сол, с черен и/ли червен пипер и на мига ще я превърнете в кулинарно приключение.

Яйце

 Нека си признаем, че с него почти всяко ястие става по-вкусно и по-полезно.

То е незаменим източник на протеин и съдържа куп други важни нутриенти. Припомнете си кои бяха те, като се върнете тук.

Иначе, процедурата по закуската е следната: сваряваме едно-две яйца (може още от вечерта, за да са готови), нарязваме ги на ситно и ги нареждаме с любов върху хлебчето. Прекрасно!

Авокадо

Уверили сме, че, сам по себе си + едно яйце + правилните подправки, тропическият плод е невероятен сутрешен ордьовър.

Консумацията му ни дава енергия и ни засища на макс. А "направен" на ситни парченца, подредени върху филийката, става просто неустоим. Подправките са ясни – сол и пипер отново. Ето това е!

А тук открийте кратък инструктаж за това как може да превърнете хлебчето си в италианско изкушение точно за... 5 минути. Е, сега можем да бъдем спокойни за вас, защото вече знаете с какво да закусите утре :) 

И нека ви попитаме: носят ли ви романтични спомени препечените филийки?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май