Бонджорно, ранобудници! Неделя е – перфектен, слънчев ден. Ех, да имаше кой да ни изненада и със закуска в леглото...
Без паника. Ще компенсираме очевидната липса с една свежа, провансалска рецепта за сутрешно похапване.
Тъй че, ако искате да разберете как започват деня си италианците, разтъркайте очи и хвърлете един поглед на необходимите продукти (за 2 порции):
- 4 филии селски хляб
- около 200 грама сирене рикота (меко, италианско, бяло сирене със сладък вкус) за намазване
- 1 средно голяма чепка зелено грозде без семки
- 1-2 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Изпечете хляба на тостер, във фурната или на скара – зависи какво предпочитате и с какви уреди разполагате.
Без излишно старание, тъй като закуската е провансалска, разнесете кремообразното сирене върху филийките. За финал украсете с няколко плодчета грозде и полейте с мед.
Семпло, бързо, много вкусно и твърде типично за Тоскана. Поглезете себе си, просто защото е неделя... :)
Добави коментар