Закуска по селски

Вижте как го правят италианците ;)
Закуска по селски

Бонджорно, ранобудници! Неделя е – перфектен, слънчев ден. Ех, да имаше кой да ни изненада и със закуска в леглото...

Без паника. Ще компенсираме очевидната липса с една свежа, провансалска рецепта за сутрешно похапване.

Тъй че, ако искате да разберете как започват деня си италианците, разтъркайте очи и хвърлете един поглед на необходимите продукти (за 2 порции):

  • 4 филии селски хляб
  • около 200 грама сирене рикота (меко, италианско, бяло сирене със сладък вкус) за намазване
  • 1 средно голяма чепка зелено грозде без семки
  • 1-2 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

Изпечете хляба на тостер, във фурната или на скара – зависи какво предпочитате и с какви уреди разполагате.

Без излишно старание, тъй като закуската е провансалска, разнесете кремообразното сирене върху филийките. За финал украсете с няколко плодчета грозде и полейте с мед.

Семпло, бързо, много вкусно и твърде типично за Тоскана. Поглезете себе си, просто защото е неделя... :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май