Стани за малко

И отново се разкърши в офиса. С още едно лесно и готино упражнение
Стани за малко

Най-важното

"Стани за малко" не е благотворителна кампания, а вашият избор да живеете здравословно, независимо от средата и условията, в които ви се налага да работите :)

Имаме ли право да ви говорим за компютърна зависимост и за алтернативи на седенето? Ние, които прекарваме по-голямата част от денонощието с поглед, забит в монитора? Ние, които седим по цял ден и тракаме ожесточено по клавиатурата? Е, имаме и ще ви кажем защо :)

Първо, защото знаем що за реалност е това – офисната. Що се отнася до нас, тя не е резултат от неизбежно пристрастяване или небрежно отношение към здравето... А е въпрос преди всичко на съзнателно направен професионален избор.

Второ, винаги сме се опитвали да ограничаваме последиците й. Как? Ами ето така и даже – така. Истината е, че се стараем да се поддържаме физически активни извън работа и да спортуваме повече. Не винаги успяваме, разбира се, но опитваме и това е най-важното.

Но нека този материал не ви звучи като опит за реклама. Нямаме амбиция да ставаме известни. Той е по-скоро своеобразен апел към всички хора, които споделят начина ни на живот и се трудят в седнало положение. Много добре ви разбираме, приятели! И ще се опитаме да ви помогнем точно сега.

inm.comЩе ви помолим да се изправите за малко и да изпълните заедно с нас още едно много хубаво упражнение, особено подходящо за реализация в офисна среда.

Уверяваме ви, че то ще облекчи болките в схванатия ви от постоянното взиране в монитора врат. Освен това, ще ви позволи да разтегнете и мускулите на ръцете.

Е, готови ли сте?

  • Заемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на раменете.

  • Хванете ръцете зад гърба. Докато ги държите близо до дупето, с дясната сграбчете лявата китка и започнете леко да я дърпате надолу, към пода.

  • За да увеличите ефекта от разтягането, бавно наклонете глава към дясното рамо. Ето така.

  • Останете в тази поза за около 30 секунди и сменете ръцете, като този път наведете главата си наляво.

Важно: правете движението бавно и не напрягайте мускулите на врата и раменете.

Е, как се чувствате сега? По-добре, нали? Обещаваме ви занапред да ви показваме още много добри движения, които ще ви накарат да се почувствате значително по-добре, макар и потопени в седяща реалност. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май