Стани за малко, скачай

За да подобриш мощността си
Стани за малко, скачай

Лошата новина я знаете вече - да, отново е понеделник. Затова бързаме да ви съобщим хубавата: винаги може да направите деня си малко по-слънчев и ведър. За целта, ще ви трябва щипка желание и една супена лъжица креативност, каквито, сигурни сме, притежавате в повече.

Не забравяйте да се усмихвате, вкарайте положителни мисли в нещата, които правите, и всичко ще е наред, имайте ни думата. А за да "прескочите" по-лесно тази седмица и да се озовете неусетно отново в по-приятната й част – в уикенда, ще ви поканим да изпълните с нас едно наистина забавно упражнение.

Освен всичко друго, то ще ви позволи да тествате редица атлетически качества и най-вече – експлозивността (мощността) в долната част на тялото. Иначе казано, способността на мускулите си да произвеждат сила за минимално време.

Та, хайде, готови ли сте да покажете на целия свят и най-вече – на себе си, колко сте експлозивни? Ами, тогава направете го, де:

  • Изправете се пред стабилен стол (без облегалка) или пред друга по-висока повърхност. Важното е същата да е неподвижна и здрава обаче, защото това, което, всъщност, ви предстои да правите, е да скачате върху нея.
  • Застанете в полуклек, с разкрач на широчината на таза. Ето така. Задръжте за секунда и после експлозивно скочете върху седалката - по този начин. Основната идея е да се приземите меко на стола, с леко свити в коленете крака и с изпънати напред ръце.
  • Без да правите пауза, скочете долу, но пред седалката. Приземяването трябва да стане по същия начин – меко и отново в полуклек, с разперени напред ръце.
  • После отново се обърнете с лице към седалката и повторете движението 5-6 пъти, без почивка между повторенията.

В същността си, това упражнение е плиометрично и представлява т. нар. вертикален отскок. Повече информация за плиометрията може да получите тук, а вдъхновение за скачане открийте във видеото по-долу.

Другият начин за бързо преминаване през седмицата е... с тичане. Хубавата новина е, че с всеки изминал ден времето става все по-топло и хубаво, така че съвсем скоро ще може да изкарате джогинг сесията си на открито. Яко, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май