Креативността 3

Направете си снежен човек, за да я активирате
Креативността 3

Честит сто и първи сняг, мили фитуелчета! Сигурна съм, че много бихте искали той да е последният за тази зима, нали? И аз така. Омръзна ми да е студено, мокро и бяло. Мечтая за слънце, за свежа растителност и за топлина. Но, уви, ще се наложи търпеливо да изчакаме пролетта, без право на обжалване =) 

Не знам за вас, но аз точно това правя – чакам. А за да не умра от скука в чакалнята на сезоните, гледам редовно да разнообразявам зимните си дни. Така да се каже, опитвам се да извлека максимална полза от тях и, в крайна сметка -  да ги накарам да работят за мен. И, представете си, успявам да го направя някакси.

В този ред на мисли, вчера, за първи път от много време насам, си направих... снежен човек.

Не, отдавна не съм дете и, честно казано, не знам каква сила ме изкара навън, в градинката зад блока, за да се ровя в снега. Истината обаче е, че никак, ама никак не съжалявам за направения избор. Бързам да ви кажа защо:

Първо, измайсторяването на снежния приятел се оказа адски забавна дейност, която ми донесе куп положителни емоции. Една от тях бе, че набързо забравих за несгодите на зимата. Вярвате или не, стоплих се за нула време и даже ми стана горещо.

С постепенното оформяне на Боско (така го кръстих), изведнъж настъпи осезаема трансформация в самата мен. Почувствах се чудесно, щастлива и безгрижна, като дете.

inm.comНещо повече, в създаването на бялата фигурка вложих цялата си фантазия и креативност. Резултатът: снежният ми човек стана наистина симпатичен – усмихнат, чаровен и добър. Е, признавам, че има лек проблем с килограмите, но с идването на пролетта, същият ще бъде разрешен лесно =) 

Готиното е, че всяка сутрин, новият ми другар ще ми маха от градинката с клонестата си ръка, а по дългия му оранжев нос ще кацат врабчета. Супер!

Та, разказах ви всичко това, надявайки се, че ще ви провокирам вие също да си направите снежен човек. Защото, сигурна съм, това мероприятие ще ви накара се почувствате наистина добре. Не се съмнявайте, че то е чудна антистрес терапия, която ще стопи напрежението ви или поне ще се опита да го направи.  

А може би ще ви помогне по-лесно да понесете остатъка от зимата. Бонусът е, че своеобразната ви игра в снега ще ви помогне да изгорите немалък брой калории...

Е, навих ли ви да се пробвате?  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май