Направи си сам: канелено-портокалови орнаменти

Държим да ви покажем една страхотна зимна декорация, с дъх на Коледа
Направи си сам: канелено-портокалови орнаменти

Значи, дойде ли това време от годината, мислите ни постепенно започват да "заколедняват" :) Ето точно сега изпитваме силна нужда от това около нас да мирише на цитрусови плодове и канела. Защо ли? Ами, въпросният смесен аромат ни напомня на шеметно приближаващите празници и на зимната ваканция (отпуск), които очакваме с нетърпение.

Затова днес решихме да си направим канелено-портокалови орнаменти за дома. С тях можем да накичим елхата, различни предмети в жилището и въобще... всичко, което има нужда от освежаване. Готови ли сте да действате с нас, няма да съжалявате, обещаваме.

За да изпълним плана, ще ни трябват:

  • 1 голям портокал
  • 2 оранжеви флорални панделки (с дължина около 60 см)

Значи, най-напред трябва да изсушим портокала. Това, като цяло, не е лесна задача, но ще се опитаме да се справим. Първо, ще загреем фурната на 90-100 градуса. След това ще нарежем портокала на съвсем тънки кръгчета и ще отстраним семките. За всеки орнамент ще ни трябват общо 4 резенчета.

Сега ще метнем кръгчетата върху решетката на фурната, а отдолу ще сложим тавичка за евентуалния сок, който ще потече от плодовете. Предстои ни едно дълго сушене, в продължение на 2 часа. Предимството е, че чрез него ще ароматизираме кухнята си, а вероятно и целия дом.

Когато резенчета покажат сигнали на готовност, ще ги извадим и ще ги охладим добре. Е, вече имаме всичко необходимо, за да свържем целия пъзел в едно цяло. Ето така:

1. Завързваме панделката в средата на пръчицата. 

1114404Daily Squeeze

2. После промушваме връвчицата в дупката на портокала. 

1114406Daily Squeeze

3. Слагаме още една канелена пръчица и завързваме. Продължаваме по същия начин и с останалите материали. 

1114402Daily Squeeze

 

Както виждате, не се иска кой знае каква философия за подреждането на тези красоти. От четири резенчета портокал и пет канелени пръчици става 1 орнамент. Тоест, ще направим общо два. Но нищо не ни пречи след време да попълним колекцията с още няколко, нали?

Сложени на правилните места в дома, орнаментите ще красят и ще ароматизират едновременно. Супер, а? Пробвайте, а ако сте доволни от резултата, задължително ни се похвалете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май