Превърнете се в домакинята мечта

С малки и екологично чисти методи за почистване на дома ви!
Превърнете се в домакинята мечта

Домакините в днешно време са поставени пред сериозни изпитания при почистването на дома си. Често продуктите на пазара са толкова много и най-различни, но тяхната ефективност е далеч от желаното, а в същото време и са вредни. Последните изследвания сочат, че няма семейство, в което поне един негов член да не страда от алергии към битовата химия.

Именно затова ви предлагам ефективни методи за почистване, които освен че ще се грижат за хигиената у дома, ще пазят здравето и портфейла ви.

Имайте предвид, че по-голямата част от продуктите вече са налични в дома ви, но дори и не подозирате какви магически свойства се крият зад тях. Използвайте хранителните продукти, които имат кисел вкус като: оцет, лимонена киселина, лимонов сок, бяло вино, бакпулвер и сода бикарбонат. Всички те да изключително ефективни при премахването на петна и за почистването на дома ви.

Например, ако сложите малко сода за хляб върху гъба за почистване, мивката в кухнята или банята ще станат безупречно чисти. В случай, че сте залели любимата си бяла покривка с червено вино полейте червеното петно с бяло вино и воала – покривката след изпиране ще е както си е била преди.

Бакпулвер и сода за хляб = чудо на прах

Бакпулверът и содата за хляб работят изключително ефективно за почистването на мръсотиите събрали се в кухнята. Например, ако ви е трудно да почистите кафеварката или порцелана от неприятния жълт цвят – поставете мръсните чаши в мивката покрийте ги с топла вода и сложете малко сода за хляб. Изчакайте 30 минути и измийте. Към кафеварката можете да подходите по следния начин – намокрете гъбата, сложете малко от бакпулвера или содата, натъркайте с по-грубата страна на гъбата за миене на съдовете, оставете за 30 минути и забършете.

Друг екологичен метод за премахване на мазнините и мръсотиите от печката: излейте малко количество оцет върху насъбралата се мръсотия, след това обилно добавете бакпулвер или сода за хляб – комбинацията ще започне да прави балончета. Оставете така за 20 минути и измийте с кърпа и хладка вода.

Сода бикарбонат можете да използвате и за сухо почистване на килими и матраци, тъй като тя премахва влагата и неприятните миризми. Например: поръсете петното обилно със сода за хляб и оставете за 20 минути, след което изчистете с прахосмукачката.

Страдате ли от варовита вода и от последиците, които нанася върху банята, тоалетната, ваната и мивката ви?

Ако "да", то определено трябва да пробвате комбинацията между сода за хляб и лимонов сок. Нанасяте проблемните участъци, натърквате с помощта на по-остра гъба, оставяте да престои в рамките на няколко минути след което изплаквате обилно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли