Още една натурална идея за чист дом: водката

Или как да включите алкохолната напитка в пролетното почистване
Още една натурална идея за чист дом: водката

Няма майтап, няма измама. Съществува цял сайт, посветен на почистването на жилището със спиртната течност. Същият твърди, че сред основните ѝ предимства като почистващо средство са тези, че, сравнена с други препрати, не е токсична. Освен това, ако не е висококачествена, може да бъде сравнително евтина.

Та, в следващите редове ще ви покажем как водката би могла да ви свърши работа в пролетното почистване. Предупреждаваме, че не сме изпробвали всички посочени предложения, но пък се надяваме вие да ги тествате и да споделите какъв е бил резултатът ;)

За почистване на въздуха

Силното питие ще се справи за нула време с неприятните миризми в стаята, без само да оставя лош аромат. Как: просто смесете в спрей бутилка вода и водка в съотношение 2:1 и пръснете в помещението. Разбира се, не забравяйте, че най-добрият начин за освежаване на въздуха остава редовното проветряване.

За дълголетие на цветята

Странно или не, водката има силата да запазва свежестта на букета ви за по-дълго време. Как: изсипете няколко капки от спиртната течност + една чаена лъжица захар във вазата с цветя и вижте какво ще се случи :) Едва ли от саксиите ви ще пораснат магически растения до небето, но ще получите възможността да се радвате на немагическите, с които разполагате, за по-продължителен период. 

За баня без мухъл

inm.comОф, ще излезе вълшебница тази водка, но...

Напръскайте мокрото помещение със спрея, който приготвихте преди малко. Съсредоточете се върху онези места, където се е появил мухъл (дано да няма такива, де). Изчакайте 15-20 минути и след това почистете по обичайния начин, по който сте свикнали.

Бонус: може да използвате натуралния препарат и за полиране на хромирани, стъклени или порцеланови повърхности. Как: сложете няколко капки от него върху гъба или кърпа и търкайте смело и енергично.

За лъскави бижута

Лесно е. Изсипете малко водка в подходящ съд и потопете вътре любимите си дрънкулки, оставете ги за няколко минути. После ги извадете и ги изплакнете с вода.

Ами, това е! Ако досега не сте имали хубаво мнение за спиртната напитка, сигурни сме, че ще го промените.

Впрочем, нека ви напомним, че лятото наближава шеметно. Така че, ако ще чистите пролетно, ще е добре да го направите скоро :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април