БГ фитнес пример: Рут Колева

Как се грижи за себе си талантливата изпълнителка
БГ фитнес пример: Рут Колева

Винаги ще помня първото си интервю с Рут Колева. А то беше отдавнаааа. Тогава бях студентка по журналистика и подготвях дипломна работа на тема "Положителната роля на музикалните реалити формати". Същите тепърва набираха сила в родния ефир и аз наистина вярвах в полезността на тяхната концепция. Та, като участник в "Мюзик Айдъл", Рут се съгласи да ми отговори на няколко въпроса.  

Отговорите ѝ бяха искрени, каквато е самата тя. Към днешна дата, талантливата певица има един издаден самостоятелен албум, многобройни колаборации с чужди и наши изпълнители, а в момента е на турне из България.

Срещаме се отново, но, вместо за музика, този път си говорим за спорт, за хранене и за готвене. Ако сте любопитни, надникнете в дискусията ни:  

Здравей, Рут! Казвай бързо: как поддържаш форма? 

В момента не спортувам нищо конкретно. По принцип обичам да карам колело, но и това не се е случвало скоро, защото София не предлага добри условия за велосипедиране. А пък и през последните месеци имаше много сняг. Наскоро обаче ходих на хип-хоп танци и много ми харесаха. Решила съм занапред да поддържам фигура с тях.

vitalitymusic.comВ момента си на турне из България. Как се справяш с умората, ако те мъчи такава?

Умората се натрупа, но все пак гледам да балансирам. В свободните дни не излизам вечер, лягам си рано и се храня разумно. Старая се да си почивам непосредствено преди самите концерти. 

Зимата си отиде! Използва ли я подобаващо, за да се посветиш на любимия си зимен спорт, ако имаш такъв?

Брат ми кара сноуборд от години и винаги съм искала да опитам и аз. Но все не ми остава достатъчно време. Тази година ходих в Банско, ала така и не успяхме да се посветим на зимни развлечения, за което страшно ме е яд. Никога не съм се качвала на ски, нито на сноуборд, а много искам. Вътрешно вярвам, че тези занимания ще ми се отдават.

Кои са предпочитаните ти спортни дейности през пролетта?

Обичам да плувам, а любимият ми стил е бруст. Иначе, плуването, като цяло, е много полезно за певците, защото развива дишането и дробовете. Обожавам също и да се катеря. Искрено се надявам тази година да имам възможност да отида на планина или на Лакатник за повече време. Според мен, в планината е най-хубаво през пролетта.

Що се отнася до скалното катерене, при него физическата издръжливост е от голямо значение, както и концентрацията. То би могло да бъде и опасно занимание, в зависимост от това как го практикуваш. Важно е да не се хвърляш неподготвен на трудна скала.

Посочи ни няколко хранителни правила, към които се придържаш стриктно? А диети спазвала ли си досега и какво ти е мнението за тях?

Правила съм лунната диета и мисля, че се отразява детоксикиращо. Следвам много семпъл хранителен режим: не ям пържено, почти не ям месо и не се храня след 9 вечерта. Не консумирам сладко и не ползвам олио при готвене.

Готвиш, а? Я, ни кажи тогава кое ти е любимото ястие и как да си го приготвим. 

Обичам да кулинарствам, да. Приготвям си различни специалитети от индийската кухня, от италианската и като цяло – от европейската. Имам си една любима рецепта за крем-супа от тиквички с кориандър. Тя е следната:

  • 1 и 1/2 тиквички се сваряват във вода, в комбинация с два зеленчукови бульона.
  • Една нарязана глава лук и пет скилидки настърган чесън се задушават в зехтин и се добавят към тиквичките. По желание, може да се сложи и стрък целина.
  • Накрая се слага пресният кориандър и ястието се оставя да изстине. Пасира се и се добавя бита сметана (аз слагам био). Сервира се със счукани ядки шам фъстък и със стръкче кориандър.

vitalitymusic

Как си почиваш? Фен ли си на спа процедурите и с какво би се поглезила на мига?

Обичам да ходя на масажи и на ароматерапия. Масажът е нещото, което ме тонизира страхотно.

Когато чуеш думата "здравословно", каква е първата ти асоциация?

Спорт!

Как пазиш гласните си струни и като цяло – гласа си? Правиш ли си някакви домашно приготвени еликсири и какви?

Вода, Вода, Вода! Приготвям си и чай с мед и лимон. Не пия газирано и не ям ядки.

Какво ще пожелаеш на читателите на FitWell.bg?

Да се радват на малките неща в живота, защото те ни правят истински щастливи. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май