10 неща, които трябва да направят новите бегачи

10 неща, които трябва да направят новите бегачи

Най-важното

Ако мислите скоро да започнете да бягате, направете тези 10 неща. Те ще ви помогнат в първите стъпки на бягането.


Вземете си удобни обувки. С гуменки не става. Трябват ви специални маратонки за бягане. Те трябва да са ви удобни, защото в противен случай ще имате проблеми с пришки и рани.


Поставете си цел. Тя може да зависи от това дали искате да свалите няколко килограма или да участвате в някое състезание.


Намерете подходящия план за вас. Не гледайте тренировката на Юсейн Болт или Мо Фара, а намерете такава за начинаещи.


Започнете леко. Ако отскоро бягате е нужно да загрявате добре преди да започнете. Даже най-добре ще е да походите няколко метра преди да тръгнете да бягате.


Намерете си партньори. Тренировката с другар ще ви помогне да подобрите вашето представяне и ще си прекарвате добре по време на дългите бягания.


Започнете с бягане 3 дена в седмицата. Не се претоварвайте в началото. Вашия организъм не е свикнал на натоварвания и е по-добре да започнете с по-леки натоварвания.


Сменяйте тренировката. В почивните дни може да правите фитнес, йога, плуване или друг спорт. Те не пречат на бягането.


Яжте здравословно. За бягането е важно да не се храните с нездравословни храни. Наблегнете на прясното месо, плодовете и зеленчуците.


Пийте вода. Когато бягате, вашия организъм се дехидратира бързо. За това е важно да приемате много течности преди и след бягане.


Увеличавайте дистанцията всяка седмица. Ако искате да напредвате, трябва постепенно да увеличавате дистанцията и интензитета на тренировките. Увеличавайте я с 10% на седмица.

 

Вижте още: Тренировката, която изгаря 1000 калории.

Вижте още: 7-минутна тренировка за добра кондиция.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
бягане нови бегачи

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май