Вижте какво ви причинява стресът (I част)

Вижте какво ви причинява стресът (I част)

Стресът е един от симптомите на модерния свят. При забързаното ежедневие и натоварената работа, стресът е нещото, което може да ви повали на легло. Той е причинител на повечето от модерните болести. Вижте какво причинява на тялото ви стресът.

Стресът увеличава желанието ви за сладко и мазнини. Когато сте стресирани ядете сладолед или други сладки или си поръчвате много хамбургери от заведенията за бързо хранене.

Стресът увеличава мазнините в тялото ви. Стресовият хормон кортизол увеличава съдържанието на мазнини в тялото. Когато вие приемате много мазна храна и сте стресирани, вие увеличавате вашия индекс на мазнини в тялото ви.

Стресът вреди на сърцето ви. Според проучване на европейската здравна организация, 200 хиляди работници в Европа са получили сърдечен удар, причинени от стреса. Вижт как да се предпазите от сърдечен удар ТУК.

Безсъние. Когато сте стресирани, не можете да спите, а постоянно мислите за проблемите си. Това ви изтощава и прави следващия ви ден още по-труден.

Главоболие. Стресът е един от основните причинители на главоболие.

Стресът влияе на паметта ви. Стресовият хормон кортизол влияе на паметта ви, като тя отслабва и често забравяте важни неща.

Косопад. Когато стреса вземе върхова точка във вашия живот, ще започнете да губите косата си.

Стресът увеличава нивото на захар в кръвта ви. Той предизвиква диабет и различни заболявания свързани с увеличеното количество на захар в кръвта.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
болеси стрес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май