6 сигнала, че сте стресирани

6 сигнала, че сте стресирани

Най-важното

Още по темата

Стресът е една от основните причини за съвременните болести. Той е опасен в сегашния забързан живот и много често не му се обръща внимание от повечето хора. Ето 6 сигнала, които показват, че имате стрес и тряба да се обърнете към специалист, защото има риск от други заболявания.


Болки в стомаха. Стресът оказва пряко влияние въху храносмилателната система. При продължителни болки в стомаха, явно причината е в стреса. Тогава докторите ще започнат да ви лекуват с различни хапчета. Стресът причинява диария, гадене и повръщане. Най-доброто решение за това не са хапчетата, а тренировките. По този начин ще намалите стреса и ще накарате храносмилателната си система да работи по-добре.


Косопад. От 3 до 6 месеца след голямо, стресиращо събитие, като загуба на работа или прекъсване на връзка, ще забележите, че има повече коса по вашия гребен или възглавница. Високите нива на андрогени, породени от стреса, са основната причина за косопада.


Потрепвания на окото. Тези неприятни спазми, които обикновено се появяват на едното око и продължават няколко минути, са причинени от стреса. Когато този мускулен спазъм се появи, затворете очи, релаксирайте и дишайте дълбоко. Докато правите това, с пръст натискайте мястото, което трепти.


Акне. Подобно на косата и кожата ви е чувствителна на нивото на андрогени. Обърнете се към дерматолог, ако акнето се появява често, защото то може да доведе до белези. Стресът не е единствената причина за акне, друга причина са различни инфекции.


Болки в гърба. Стресът повишава кръвното налягане и пулса. Това удря мускулите, а гръбните са най-чувствителни на увеличаването на кръвното налягане и пулса. Ако се появят болките увеличете упражненията и движението.


Обриви. Стресът може да е причината за появяване на обриви по цялото тяло. Това е така, защото той влияе на имунната ви система и тя става по-поддатлива на инфекции.

ключови думи:
болести стрес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май