Издишай стреса!

Една дихателна техника, подходяща за напрегнатите измежду вас
Издишай стреса!

Понеделник никога не е бил от хубавите дни, казвам ви. И аз не го харесвам. Когато ми дойде до гуша от него обаче, рядко стоя със скръстени ръце. Вместо това се старая да елиминирам стреса. Ето и днес ще се опитам да го направя - със следващата чудна дихателна техника, която взех назаем от любимия си блог Free People Blog.

Искате ли да я изпробвате с мен? Тогава, да действаме:

1. Като за начало, добре ще е да заемем удобна позиция (може да е седнала, може да не е, няма значение), да изправим гърба и да фокусираме вниманието си върху дишането. Ако сме имали сериозни ядове през деня или пък сме изневерили на добрата стойка, то  ще накъсано и доста неспокойно по всяка вероятност. Докато го мислим и изследваме, ще се опитаме да изпразним мозъка си от други разсъждения. Време е за разтоварване на мисловния багаж, да.

2. Когато се почувстваме готови, ще поемем дълбоко въздух, преброявайки до четири. 1...2...3...4. Сега ще задържим* поетия въздух, преброявайки този път до седем (може и до шест, ако се изорим). Междувременно, отново ще съсредоточим вниманието си в избрана част от тялото си - в областта на сърцето, челото или връхчетата на пръстите на ръцете. След това ще издишаме до осем

3. Ще повторим процедурата колкото пъти ни се иска, без да се насилваме. Накрая просто ще се отдадем на качествен релакс. Ще почетем хубави книжка, ще се посветим на практиката си по йога, ще се разходим привечерно (времето навън е почти пролетно!) и изобщо ще си починем.

Е, какво ще кажете за плана, добър е, нали? 

*Предупреждавам, че ако сте новобранци в дихателните практики, може би задържането на въздуха не е най-подходящата терапия за вас. Прогресирайте в уроците си по дълбоко дишане и тогава се върнете към този материал. 

ключови думи:
дишане стрес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април