Органичен сладолед с много ползи

И една от тях е да ви предпази от летните вируси
Органичен сладолед с много ползи

Летните вируси и горещини вече са набелязали своите жертви. А какво по-хубаво от това, ако спасението и от двете е в една простичка рецепта? Точно така! Ние ви предлагаме лесен, бърз и вкусен сладолед, който ще ви разхлади и ще подсили имунната ви система. А и кой не обича сладолед?

Необходими продукти:
2 чаени чаши замразено манго на кубчета
1 супена лъжица био боабаб на прах
¼ чаена чаша бадемово мляко (ако нямате, сменете го с краве)

Приготвянето на този сладолед е елементарно – всички съставки се смесват в блендера и се бърка до получаване на кремообразна текстура. Ако прибавите овесени ядки и други пресни плодове към сладоледа, можете да замените сутрешната закуска с него.

1540206Thinkstock/Guliver

Мангото и боабаб на прах чудесно се допълват и си подхождат. Мангото е много сладък плод, богат на фибри. Консумацията му влияе благоприятно върху запушените пори, което го прави подходящ плод за лятото, когато се потим и кожата не трябва да бъде замърсявана допълнително, а има нужда да диша.

Боабаб на прах също има редица ползи за здравето. Богат е на витамин С и в Африка намира широко приложение като средство за лекуване на различни болести. Помага за изглаждането на бръчките и ще увеличи капацитета на изгаряне на мазнини по време на тренировка. За ползите от бадемовото мляко прочетете тук.

А сега грабвайте лъжиците!



Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май