Ябълков пай в чаша

Достойна алтернатива на любимия сладкиш
Ябълков пай в чаша

Трябва да ви призная, че страшно обичам ябълков пай. Ама наистина много! Денят, в който се научих да си приготвям такъв, безспорно беше един от най-щастливите в живота ми :) За съжаление, забъркването му изисква време, което рядко мога да отделя. Затова, когато ми се прияде, прибягвам към по-бързата алтернатива на вкусния сладкиш: напитка с достоен профил на пай ; )

Необходимите продукти за спретването на последната са няколко и ще побързам да ги споделя с вас, защото подозирам, че сте любопитни: 

  • около 230 мл бадемово мляко
  • 127 грама ябълково пюре
  • 3 фурми, без костилките
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • щипка индийско орехче
  • малко сол, по желание

Убедена съм, че вече сте се досетили какъв е начинът на приготвяне, нали? Ами, точно така: всички продукти се изсипват в блендер и се докарват до състояние на гъста, еднородна текстура. Мога да ви кажа, че, така приготвен, този "пай" по нищо не отстъпва на онзи, който се консумира в твърда форма. А най-готиното е, че и двата носят усещане за ваканция и празници.

Пробвайте рецептата и се чувствайте свободни да експериментирате с продуктите в случай, че имате различна визия за комбинацията и употребата им. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април