Шоколадов мус без мляко

Рецептата на Джейми Оливър за наситен и плътен шоколадов мус
Шоколадов мус без мляко

Още по темата

Джейми Оливър се е постарал да не усетите липсата на животински продукти по време на постите. Плътният и наситен шоколадов вкус на този мус ще засити сладките ви желания. Какаото е изключително полезно и в комбинация със суперхрани като авокадо и кленов сироп се превръща в енергийна бомба.  

1666837Pinterest

Продукти:

150 гр тъмен шоколад (плюс допълнително за украса)

2 по-големи узрели авокадо

2 с. л. какао на прах

2 с. л. ванилия

3 с. л. кленов сироп

1 х 160 гр консерва кокосова сметана

Начин на приготвяне: 

Разтопете шоколада на водна баня – можете да видите стъпка по стъпка как това се прави ТУК. Натрошете шоколада в купичката и го оставете да се разтопи, след което оставете настрана да се охлади.

Междувременно разрежете наполовина авокадото и махнете костилката. С лъжичка изгребете вътрешността на авокадото и изхвърлете обвивката. Добавете останалите съставки в миксер или блендер и пуснете да се смесят за няколко секунди. С помощта на шпатула загребете остатъците по страните на миксера и включете отново за няколко секунди.

Добавете и охладения шоколад и за последно пуснете блендера докато сместа стане гладка и кремообразна. След това разделете в шест малки купички и сложете в хладилника да изстине за поне 30 мин. Сервирайте с настърган отгоре тъмен шоколад и свежи плодове.   

ключови думи:
веган десерт шоколад

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април