Той и тя в кухнята: Foodies'

В една любов винаги има място за двама майстор-готвачи :)
Той и тя в кухнята: Foodies'

Освен, че се обичат помежду си, Бояна и Борис обичат храната и определено не се колебаят да я използват по предназначение. Те нямат скрупули да срещнат традицията с модернизма и от опит знаем, че резултатът и в двата случая е безупречен. Независимо дали искате да приготвите месото на живота си, да омесите перфектния хляб или просто да сферифицирате таратор, не се колебайте да ги попитате, защото те знаят, могат и обичат да споделят.

А ето какво споделиха с нас по повод малко по-интимните аспекти на съвместното си кулинарно съжителство...

Кога беше първият ви път в... кухнята?

Боби: Още от малък обичам да се въртя в кухнята, но първите по-сериозни опити се случиха, докато бях студент. Все още си спомням една картофена супа, която реших да пасирам в кана и след това ми се наложи да мия тавана :-)

Бояна: Първият ни път с Боби в кухнята беше... отдавна. Никога няма да го забравя – притеснение, напрежение и много страст. Решихме да започнем с по-класическите неща, но това бързо ни омръзна и се устремихме към нещо по-така. Мисля, че първото ни по-екзотично нещо беше... сушито. Вие какво си помислихте? :)

Кое е ястието, която най-много обичате да приготвяте заедно?

Отговаряме в един глас: Пица и емпанади/самоси. Пицата е сравнително бързо за приготвяне ястие. У нас то се счита за "fast food”. Емпанади пък обичаме да приготвяме заедно, защото всеки си знае какво да прави и крайният резултат обикновено е изключително вкусен.

802562Foodies'Какви са предимствата на съвместното кулинарстване? А недостатъците?

Редовно ни се случва да мислим дълго какво ни се хапва за вечеря – това е единственото хранене, за което можем да отделим достатъчно време за приготвяне. Разбира се, когато по цял ден си заобиколен от храна, хрумват доста интересни идеи. Понякога възгледите ни за определена гозба не съвпадат и тогава може да стане страшно :)

Обикновено всеки държи на собственото си мнение, но в крайна сметка винаги стигаме до консенсус. И разбира се, поговорката "Две глави мислят по-добре от една” е валидна и при нас. Идеите се допълват, а също така и интересите.

Кой е майстор-готвачът във вашата двойка?

Бояна: И двамата. Всеки има собствена роля в кухнята. Аз например обичам да приготвям сладкиши, торти и също така салати. Обикновено закуските са мое дело (в неделя, когато почиваме), а Боби се занимава с основните ястия (обикновено вечеря) и по-голяма част от тестените произведения – хлябове, пици, и др.

802566Foodies'Кой е най-ценният кулинарен урок, който научи от нея/от него?

Боби: Никога не е късно да опиташ нещо ново! Готвенето и изпробването на нетрадиционни продукти определено е едно от нещата, които допреди няколко години не бях правил.

Бояна: Откакто живеем и готвим с Боби разбрах, че оризът може да бъде вкусен, а месото сочно. Съответно се научих и как се прави тази магия :)

Вярно ли е, че любовта на мъжа минава през корема му? Така ли стоят нещата и с любовта на жената?

Храната е едно от важните неща в живота. Имаше някаква такава поговорка, че ситият мъж е доволен мъж.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април