Това е единственото нетоксично месо

Това е единственото нетоксично месо

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че то е пълно с токсини и антибиотици и не е достатъчно полезно за тялото.

 Съществува обаче един вид месо, което чрез консумацията му не се натрупват вредни вещества за тялото и се счита за много здравословно.

На това мнение е популярният лекар и тв водещ д-р Александър Мясников.

Според специалиста единствено заешкото е хипоалергенно.

Дори когато зайците консумират лоша храна, те не натрупват лоши вещества в тялото си, разясниява експертът. Заешкото е богато на аминокиселини, витамини и протеини. Това месо съдържа значително повече витамини B6, B12 и PP, отколкото говеждото, пилешкото, агнешкото и свинското. Съдържа много желязо, фосфор и кобалт, има достатъчно количество манган, флуор и калий. В същото време то е с ниско съдържание на натриеви соли, всичко това предполага, че е абсолютно диетичен продукт. "Заешкото месо е доста подходящо както за деца, така и за възрастни.За хранителната (биологичната) стойност на заешкото се съди по съдържанието на пълноценни и непълноценни белтъчини в него и техния аминокиселинен състав. С възрастта на животните съдържанието на пълноценни протеини се увеличава, а съдържанието на непълни протеини намалява. Месото от животни на възраст 4-5 месеца се счита за най-пълноценно", споделя още експертът.

ключови думи:
нетоксично месо

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май